Opět blíže k titulu

Daniel Šupa, 25. července 2003, 22:14 Google+

Švédský pilot Bjorn Wirdheim získal při GP Velké Británie velmi cenných 10 bodů do závěrečné bitvy o titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Bjorn Wirdheim, loňský týmový kolega českého jezdce Tomáše Engeho, je v letošním roce horkým kandidátem na zisk titulu šampiona seriálu FIA F3000 od samého počátku sezony. Při předsezonních testech doslova létal a ve srovnání s konkurencí neměl jezdec soupeřů.

Počet vyhraných závodů však očekáváním týmu Arden International neodpovídal, mladý Švéd nicméně prokázal, že kromě rychlosti dokáže získávat ten nejvyšší počet možných bodů a udržoval s dostatečným náskokem vedení v šampionátu.

Na okruhu Silverstone však ukázal své výjimečné postavení a přidal další, v pořadí již 2. vítězství. „V sobotu jsem dosáhl fantastického vítězství, rád bych poděkoval mému inženýrovi Mickovi Cookovi a samozřejmě týmu za tak dobrý vůz, který mi umožnil dosáhnout skvělého triumfu,“ prohlásil po závodě 23letý Wirdheim.

Nebýt zaváhání a nepozornosti při závěru GP Monaka, kdy ho v posledních metrech překonal Nicolas Kiesa, mohlo se jednat o číslici 3. Svůj náskok v Poháru jezdců zvýšil po sobotním závodě na 18 bodů. Nutno připomenout, že do konce sezony 2003 zbývají již jen poslední 3 závody. Švédova výchozí pozice v boji o titul je tak pro tým i pro něj samotného jistě velmi slibná.

Vytisknout

Diskuze: Opět blíže k titulu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pantano ocenil Wirdheima - anotační foto

Pantano ocenil Wirdheima

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud