Dario Franchitti patří mezi favority

iM3, 2. března 2009, 19:10 Google+

Návrat Daria Franchittiho do série IndyCar proběhl na základě výsledů předsezónního testování přívětivě. Třetí místo z prvního dne dokládá, že Franchitti bude silným soupeřem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Druhý den sice na rozdíl od konkurence čas nezlepšil a spadl na jedenácté místo, ale je pouze otázkou času, kdy si šampion z roku 2007 zvykne na formulový monopost. Vždyť v kokpitu neseděl více než rok.

Franchitti se po neúspěšném působení v sérii NASCAR pokorně vrátil, stojí za ním tým zkušených lidí, stáj Chipa Ganassiho patří už několik let mezi špičku startovního pole.

Jak dokazují testy, příliš dlouho si na závodní monopost zvykat nemusel. „V IndyCar se pohybuji přes deset let. Za tu dobu jsem si na vůz jistým způsobem zvykl, cítím se v něm dobře,“ uvedl Franchitti.

 „Když jsem odešel do NASCAR, musel jsem se naučit naprosto rozdílnému stylu řízení, auta byla přetáčivá, na to jsem nebyl zvyklý,“ vzpomínal Franchitti na etapu jménem Nationwide a Sprint Cup.

Franchitti se do IndyCar vrací rád, na druhou stranu je poněkud zklamaný, jak jeho kariéra v NASCAR skončila. Ztráta hlavního sponzora udělala velkou díru v rozpočtu a tým musel být rozpuštěn.
Vytisknout

Diskuze: Dario Franchitti patří mezi favority

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nissan vstupuje do FIA GT! - anotační foto

Nissan vstupuje do FIA GT!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud