Ford slaví vítězství v nočním závodu!

iM2, 17. dubna 2010, 23:13 Google+

ABU DHABI, ZÁVOD; Dvojice týmu Matech Competition Ford GT, Romain Grosjean a Thomas Mutsch, získala pro americkou značku první vítězství v šampionátu FIA GT1. Tomáš Enge skončil těsně za body.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Mutsch jezdil v první fázi závodu na čele před Andreou Bertolinim na Maserati MC12. Vůz při zastávkách v boxech převzal Francouz Grosjean a předvedl jízdu z říše snů. Za 30 minut si dokázal vybudovat náskok přes 20s! Díky tomuto výsledku se tak usadila dvojice Mutsch/Grosjean na čele hodnocení jezdců.

Přes Maserati týmu Vitaphone se dokázaly přímo na trati dostat obě Corvette týmu Phoenix. Druhou příčku tak získala dvojice Andreas Zuber a Marc Hennerici. Zuber ještě dokázal vedoucímu Fordu GT konkurovat, ale jak do něj sedl Romain, tak Marc Hennerici neměl šanci.

Poslední pódiový stupínek získala druhá posádka týmu Phoenix ve složení Andrea Piccini a Mike Hezemans. Ti předvedli krásnou stíhací jízdu i s poškozeným vozem. Díky tomu je stáj Phoenix na čele mezi týmy.

Poslední bodovanou příčku získala dvojice Maassen / Muller na Corvette Z06 týmu Mad Croc. Vše ale mohlo být jinak, protože v poslední sekci okruhu udělal Muller při pokusu zaútočit na před ním jedoucího Hegera s Maserati MC12 týmu Triple X chybu, čehož málem dokázal využít Tomáš Enge s Astonem Martin DB9.

Do nejlepší desítky se nepodařilo proniknout ani jednomu vozu Nissan GT-R. Nejlepší posádka na tomto stroji byla klasifikována na 12. místě, jednalo se o Hughese a Campbella-Waltera.

Výsledky závodu zde

Průběžné pořadí mezi jezdci a týmy

Vytisknout

Diskuze: Ford slaví vítězství v nočním závodu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Kvalifikační závod vyhráli Zuber a Hennerici

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud