Matech testuje inovovanou verzi Fordu GT1

iM2, 7. února 2010, 12:22 Google+

Matech se na novou sezonu připravuje opravdu svědomitě. Pro první ročních MS GT1 totiž připravil velmi upravený stroj, Ford GT1. Od týmu dokonce zní, že se jedná o téměř nový vůz.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mutsch, Thomas

Mutsch, Thomas | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Už v roce 2009 nasazoval Matech do šampionátu FIA GT vůz Ford GT1, který byl postaven na bázi pravidel pro rok 2010. Jednalo se však pouze o prototyp, který sloužil k získávání informací pro následující rok. Na cestě do španělského Portimao, kde se odehrají testy nového vozu, tým udělal zastávku na okruhu Ascari, kde proběhl roll out nového vozu.

Za volantem se během prvních kilometrů objevil Thomas Mutsch: „Auto je docela nové. Žádný element není shodný s rokem 2009. Výrazně vylepšený je motor, zavěšení, aerodynamika a také přenos hnací síly je lépe vyřešen. Roll out byl nadějný a už se nemůžeme dočkat dalších nasazení.“


Na tento, ale prý úplně nový Ford GT40 se můžeme těšit

Na testech v Portimaou se představí za volantem vozu Ford GT3 sedm jezdců, ze kterých se poté budou vybírat soutěžní jezdci pro následující sezonu. Konkrétně se jedná o pět můžu (Mathias Beche, Yann Zimmer, Borja Garcia, Casper Elgaard a Carlo Van Dam) a dvě ženy (Natacha Gachnang a Cyndie Allemann). „Naším cílem je vytvořit co možná nejsilnější tým pro následující sezonu. Chceme taktéž dát šanci ženám. Použijeme Ford GT3, který bude upraven tak, aby zhruba odpovídal Fordu specifikace GT1,“ popisuje Martin Bartek.
Vytisknout

Diskuze: Matech testuje inovovanou verzi Fordu GT1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

Předsezonní testy se odehrají ve Valencii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud