Le Mans, 3. kvalifikace: Žádná změna

ar1, 13. června 2003, 01:46 Google+

Nejrychlejší čas, který včera (ve středu) zajel jezdec Kristensen s vozem Bentley, zůstal dnes nepřekonaný. Čím dál víc je jistější, že vozy Bentley se letos budou moct pyšnit titulem pole position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Druhý vůz Bentley s číslem 8 a jezdci Johnny Herbertem, Markem Blundellem a Davidem Brabhamem zvýšil v průběhu kvalifikace svoji rychlost, ale na nejrychlejší čas 3m35.128s svých kolegu v týmu jim stále chybí něco přes dvě sekundy.

Kvalifikace byla hned v první části dvakrát přerušena. První přerušení měl na svědomí Jamie Campbell-Walter, který havaroval se svým vozem Lister Storm. Druhé přerušení způsobila zase olejová skvrna, díky které se vůz týmu PK Sport GT class Porsche roztočil a vrazil do jiného jezdce.

Většina zlepšení v časech se ale zajelo až ke konci 3. kvalifikace, kdy se také začalo ochlazovat. Jan Magnussen s vozem Audi týmu Team Goh Audi Sport Japan R8 využil této povětrnostní změny a dostal se na třetí místo hned za vozy Bentley. Další vůz Audi, tentokrát z týmu Champion Racing skončil čtvrtý, i když se jejich čas dost zlepšil, nestačilo to na víc.

Velký pokles zde zažila posádka Frank Biela, Mika Salo a Perry McCarthy týmu R8 z Audi Sport UK. Včera se posádce podařila skvělá 3. pozice, dnešek byl pro ně ve znamení místa pátého.


Jezdci týmu Racing For Holland s vozy Dome si rozdělili šestou a sedmou příčku. Tým JML Team Panoz zůstává i nadále na osmé pozici, před prvním vozem týmu Pescarolo Sport Courage.

Vůz Ferrari týmu Veloqx Prodrive si zvýšil svůj útok ve skupině GTS, kdy čas Tomáše Engeho ze včerejška zůstal neporažený. Tento výsledek byl dozajista podpořen také tím, že Darren Turner havaroval a musel se spokojit s druhou pozicí.

Tým DBA-Zytek zůstává ve vedení kategorie LMP 675, zatímco Alex Job Racing/Petersen Motorsports Porsche pokračuje ve vedení třídy GT.

Výsledky TOP 10 3. kvalifikace:

1 Kristensen/Smith/Capello Bentley Speed 8 3m32.843s
2 Herbert/Brabharm/Blundell Bentley Speed 8 3m35.126s
3 Magnussen/Ara/Werner Audi Sport Japan R8 3m36.418s
4 Pirro/Lehto/Johansson Champion Racing Audi R8 3m36.857s
5 Salo/Biela/McCarthy Audi Sport UK R8 3m37.076s
6 Lammers/Wallace/Bosch Racing for Holland Dome-Judd 3m37.350s
7 Gommendy/Gabbiani/Ortiz Racing for Holland Dome-Judd 3m38.908s
8 Beretta/Jeannette/Papis JML Team Panoz LMP-01 Evo 3m40.766s
9 Sarrazin/Lagorce/Boullion Pescarolo Sport Courage-Peugeot 3m40.839s
10 Gounon/Cochet/Gregoire Courage Couage-Judd 3m41.025s

Vytisknout

Diskuze: Le Mans, 3. kvalifikace: Žádná změna

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge získal provizorní pole position - anotační foto

Enge získal provizorní pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud