Le Mans, 1. kvalifikace: Bentley dominantní

ar1, 12. června 2003, 01:13 Google+

Oba dva vozy týmu Bentley ukázaly, že budou nejrychlejšími stroji v letošním ročníku závodu 24 hodin v Le Mans. Mark Blundell byl z posádek vozů Bentley nejrychlejším…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

jezdcem a zajistil tak svým kolegům před zítřejší druhou kvalifikací Johnny Herbertovi a Davidu Brahamovi pomyslné pole position. První kvalifikace se jela za teplého avšak zamračeného počasí.


V týmech se neustále pracovalo i v průběhu celé kvalifikace na správném nastavení vozů. A dlouho do noci se jistě pracovat ještě bude. Dvouhodinová kvalifikace byla ve znamení nadvlády vozů Bentley, přesněji vozem číslo 7 a jezdci Herbertem, Blundellem a Brabhamem a jen 0,25s byl za touto posádkou další vůz Bentley tentokrát s číslem 8 a jezdci Kristensenem, Capellem a Smithem. “Nebylo to špatné“, prohlásil po ukončení session Herbert. “Co ale opravdu nyní potřebujeme je zlepšit u vozů jejich jízdní vlastnosti, pak teprve můžeme úspěšně zakončit tento víkend“. Kristensen dodává: “Začalo už soupeření v týmu Bentley a to tehdy, když Blundell zajel nejrychlejší čas. Rozdíl mezi vozem č. 7 a 8 je jen jeden a to v číslici“.

Audi Sport Japan v rukou jezdce Jana Magnussena, Ari a Wernera se začalo ke konci kvalifikace zlepšovat.


Veterán závodu v Le Mans Holanďan Jan Lammers se umístil na čtvrtém místě s vozem týmu Racing for Holland Dome Judd. Lammers byl loni v první kvalifikaci nejrychlejší a letos se lepšil kolo od kola.

Pátou pozici obsadil vůz týmu Champion Racing také s vozem Audi a jezdci Pirro – Lehto – Johansson. Na šestém místě skončil tým Audi Sport UK pod vedením Franka Biely, Mika Sala a Perry McCarthyho.


Ve třídě LMP 675 zajel nejrychleji tým RN Motorsport DBA 4-Zytek 03S. Oliver Gavin byl nejlepší ve třídě GTS s vozem Chevrolet Corvette. Tým Veloqx Prodrive českého zástupce v Le Mans Tomáše Engeho se umístil na slušném druhém místě ve skupině GTS. Zatímco ve třídě GT si zajsitil první místo Alex Job Racing Porsche.

Je tradicí, že po ukončení kvalifikace mechanici týmů pracují dlouze do noci a mnohdy až do šesté hodiny ranní, kdy se okruh probouzí do chladného rána.

Druhá kvalifikace odstartuje ve čtvrtek ve 21 hodin.

Výsledky 1. kvalifikace, prvních deset:

1 Brabham/Herbert/Blundell Bentley 3m35.321s
2 Kristensen/Capello/Smith Bentley 3m35.572s
3 Ara/Magnussen/Werner Audi 3m37.739s
4 Lammers/Bosch/Wallace Dome 3m38.923s
5 Pirro/Lehto/Johansson Audi 3m39.430s
6 Boullion/Lagorce/Sarrazin Courage 3m40.839s
7 Kondo/Katayama/Fukuda Dome 3m41.608s
8 Biela/Salo/McCarthy Audi 3m42.398s
9 Beretta/Jeannette/Papis Panoz 3m42.467s
10 Helary/Ayari/Minassian Courage 3m43.151s

Vytisknout

Diskuze: Le Mans, 1. kvalifikace: Bentley dominantní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge málem získal pole position ve třídě GTS - anotační foto

Enge málem získal pole position ve třídě GTS

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud