Páteční tréninky v Magny Cours

ar1, 1. června 2003, 09:43 Google+

Český tým Menx zajel pátý čas v trénincích na druhý závod šampionátu FIA GT v Magny Cours, ve druhém tréninku byl vůz se startovním číslem 57 pilotovaný Tomášem Engem a Robertem Perglem nejlepším z vozů Ferrari 360 Modena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

V prvním měřeném tréninku se tým věnoval zejména doladění vozu na zdejší trať, která před letošní sezonou prošla poměrně rozsáhlou přestavbou, která zasáhla hlavně poslední sektor okruhu. Enge s Perglem absolvovali přibližně po polovině tréninku, na jehož konci jim patřila sedmá příčka.

Odpolední trénink proběhl za výrazně teplejšího počasí, mimo jiné proběhly zkoušky pneumatik, po kterých se rozhodlo o volbě pro kvalifikaci i závod. Jezdci byli také spokojeni s chováním vozu, které se podařilo proti dopoledni dále vylepšit. Menx mohl být s odvedenou prací spokojen, protože v tréninku dosáhnul vůbec nejlepšího času ze všech vozů Ferrari 360 Modena a celkově mu patřila čtvrtá příčka. V kombinovaném součtu obou tréninků byl český tým na pátém místě. Vůz fungoval v průběhu obou tréninků bez technických problémů. V sobotních kvalifikacích může do hry zasáhnout počasí, je vysoká pravděpodobnost dešťových přeháněk.

Tomáš Enge: "Za dnešní den jsme odvedli dobrou práci, pomohly nám zkušenosti získané při testování na mosteckém okruhu. V prvním tréninku jsme pracovali hlavně na nastavení vozu a také jsem se musel naučit přepracovaný okruh, ale to nebyl problém. Změny se mi líbí, protože nyní už bývalou pomalou poslední zatáčku jsem neměl rád. Nynější závěr kola s vracečkou a šikanou je podle mě lepší. Myslím, že vůz máme poměrně dobře připravený, ale reálné srovnání se soupeři uvidíme až v zítřejší kvalifikaci. Tam bych se rád umístil mezi nejlepší šesticí."

Tisková zpráva BPA sport marketing, a.s.
Vytisknout

Diskuze: Páteční tréninky v Magny Cours

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Barcelona:  1. závod pro vozy Ferrari - anotační foto

Barcelona: 1. závod pro vozy Ferrari

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud