Zhuhai: Chevrolet vyhrál bitvu s Italy

Daniel Šupa, 23. října 2005, 21:44 Google+

Posádka Kumpen / Longin / Hezemans týmu GLPK vyhrála horký čínský závod a americký vůz triumfoval ve své debutové sezoně podruhé. Radost z vítězství stáji Larbre nedopřála olejová skvrna pod koly.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Kumpen/Longin

Hezemans/Kumpen/Longin | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Pole position proměnil ve vedení Christophe Bouchut se soukromým Aston Martinem a spolu s Pedro Lamym s Ferrari postupně soupeřům ujížděli. Příjemná podívaná pro Russian Age však trvala jen tři kola. Oba vedoucí vozy najely do olejové skvrny způsobené Porschem týmu Lammertink a skončily v kačírku.

Po odvolání safety caru a restartu závodu se dostal do vedení Chevrolet Corvette před Ferrari Picciniho a Deletraze, následovaly tři Maserati týmu Vitaphone a JMB.

Bouchut pořádně proháněl britský Aston, ale problémy s alternátorem zapříčinily definitivní odstoupení ze závodu. Pedro Lamy s Ferrari týmu Larbre se probojoval až na pátou pozici, když sváděl vzrušující bitvu s Bartelsem a jeho Maserati. Připomeňme, že Maserati stáje Vitaphone vezly 40 kilogramů zátěže a stejný vůz stáje JMB závaží o deset kilogramů lehčí.

Vozy na čele závodu jely se strategií dvou nebo tří zastávek v boxech. Dvě zastávky se ukázaly lepší volbou a obě Maserati týmu Vitaphone musely v závěru uvolnit cestu k vítězství žlutému Chevroletu.

Na druhé místo se zaslouženě před své italské soukmenovce z gigantu Fiat Group dostalo s nejrychlejším kolem i Larbre Ferrari pilotované Lamym a Gardelem. Třetím a čtvrtým místem si upevnila stáj Vitaphone vedení v hodnocení týmů a prvních sedm jezdců šampionátu dělí pouhých sedm bodů.

Třídu GT2 vyhrála dvojice Lieb a Rockenfeller před týmovými kolegy Sugdenem s Collardem stáje GruppeM. Podobně jako v kvalifikaci patří třetí místo týmu Ebimotors Porsche i v závodě. Posádka brněnského týmu Jana Vonky byla klasifikována na celkovém 15. místě se ztrátou 23 kol.

Ve třídě G2 po vyrovnaném souboji uspěl belgický Vertigo před Lotusem, jenž ztratil po problémech s palivovou nádrží přes čtyři zastávky v boxech na svého jediného soupeře jen jedno kolo.

Zhuhai, celkové výsledky závodu:

Vytisknout

Diskuze: Zhuhai: Chevrolet vyhrál bitvu s Italy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bouchut, Christophe

Estoril(2): Franzúzsko dnes opäť víťazí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud