5.(Maranello): V zápalu boje...

ar1, 21. července 2005, 10:45 Google+

Ve čtvrtek v podvečer se na modřické trati odehrála bitva jak z románu Julese Vernea.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Šupa / Smrtník

Šupa / Smrtník | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Však, jak by ne, sešli se zde opět jezdci (redaktoři) serveru AUTO NEWS NETWORK.

Velké ambice na snížení náskoku Dana prokázal slovenský pilot Jozef Smrtník, jenž v první jízdě na Dana tlačil, ale na víc, než druhou pozici to nestačilo. Petr se po dlouhé době dostal v Modřicích na bednu díky třetí pozici v cíli.

Velké boje spolu absolvovali po startu právě Petr s Karlem, kteří se doslova strkali kolo na kolo. Radek Musil zase nehodlal pustit před sebe jezdce s plným počtem kol.

V tomto prvním závodě se ambice prolínaly s emocemi a touhou vybojovat alespoň bod navíc, než soupeř.

Nejrychlejší kolo v prvním závodě zajel Dan Šupa, díky čemuž si připsal jeden bod ke svým devíti za vítězství. Ve druhém závodě vyrazil Petr po startu do čela a třetinu závodu si vedoucí pozici držel.

Pak přišel drtivý attack od Karla a Dana, kteří se po předjetí vedoucího jezdce pustili do souboje kolo na kolo. Opravdu pěkné závodění bylo vidět včera na trati v Modřicích. Petr s vedoucí dvojkou neztratil kontakt a to doslova, když v některých částech trati byl na dosah Dana. Dan záhy v zatáčce po startu udělal při attacku Karla chybu a v pravotočivé zatáčce, kde se dostal díky smyku až na vnější okraj tratě, čehož využil Petr, ztratil svoji pozici.

Karel zaslouženě po dlouhé době v Modřicích vyhrál, Petr si také po dlouhé době zde dojel pro druhou pozici a Dan nečekaně skončil až třetí. Čtrvtou pozici si vyjel Jozef, Radek Hurbánek dokončil závod pátý a šestý dojel Radek Musil.

Nejlepší formu, co se týče rychlosti opět potvrdil Dan, který opět zajel nejrychlejší kolo. Třetí závod se odehrával opět v zápalu boje o každý metr tratě. Vytvořily se dvě skupinky, Karel, Jozef a Dan a Radek H., Radek M. a Petr.

V té první se opět bojovalo o vítězství, kde asi ve třetině závodu učinil chybu Karel z vedoucí pozice. Předjela jej dokonce i druhá skupina a do cíle dojel jako poslední. Vyhrál Dan a druhý skončil Jozef. Jozef se stal díky svému vyrovnanému výkonu asi nejžhavějším kandidátem na boj o titul společně s Danem. Ale bude muset ještě nějaké to kilo shodit, aby stačil na Danovu muší váhu. Petr se snažil s károu č. 8 dojet Radka Musila, což bylo ale i přes bezchybnou jízdu nad schopnosti jeho motoru.

Nakonec byl předjetý ještě Radkem Hurbánkem, který jel velmi dobře a čistě. Nejrychlejší kolo opět zajel Dan Šupa. Dan má v průběžném hodnocení na druhého Jozefa už opět velký náskok + 25 bodů, třetí Karel ztrácí 28 bodů a čtvrtý Petr už 44 bodů.

"V první jízdě jsem měl prostě pomalou káru č.8. Byla dobrá, ale motor neměl šanci, možná jsem mohl být třetí, víc ne. Ve druhé jsem se štěstím udržel Dana, takže konečně modřické vítězství, z toho mám velkou radost. Ve třetí jízdě to byla zase jednou smůla, ale tu má občas každý," říká velký bojovník a také smolař Karel Bařina.

"Kára č.4 byla perfektní, až na to, že dostala bombu od bludného Holanďana a táhla příšerně doleva, strašně jsem se nadřel. V kombinaci s jedovatými brzdami to byla vražedná kombinace. Zabojovali jsme si dnes hodně, i když to dnes bylo hodně tvrdé, až nepěkně. Mrzí mě šťuchanec do Radka Hurbánka v poslední jízdě, měl jsem tam dost starostí sám se sebou.:-(," dodává.

Startovní a výsledkové listiny - Modřice, 20. července 2005

Foto: AUTO NEWS NETWORK

Vytisknout

Diskuze: 5.(Maranello): V zápalu boje...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Konopka/Vonka

Vonka Racing dostal pochvalu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud