Audi se vrací do arény slávy

ar1, 31. května 2005, 14:59 Google+

Loni v září na brněnském okruhu slavil korunovaci nový šampión DTM, kterým se po vítězném závodě v Brně stal Mattias Ekström.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Po necelých devíti měsících se značka Audi vrací na místo činu, tedy do brněnské arény slávy. Tentokrát český okruh hostuje teprve čtvrtý podnik nejpopulárnější světové soutěže cestovních vozů. Závod odstartuje v neděli 5. června 2005.

Ekström se chce v Brně znovu dostat na špici průběžného pořadí. Situace kolem bodů by mohla být velmi výbušná: První čtyři jezdci v průběžném hodnocení mají mezi sebou rozdíl jen dvou bodů. Další jezdec Audi na čtvrté pozici je jen se ztrátou 3 bodů.

Mattias Ekström (Audi Sport Team Abt Sportsline #1): “Je to skvělý pocit vracet se na trať, kde jsem získal titul po vítězném závodě. Mám na to mnoho dobrých vzpomínek, a věřím, že můžeme pokračovat kde jsme loni skončili. Vím, jak moc je vyrovnané DTM, proto je tak strašně moc důležité testování. Bude velmi důležité najít na soupeře náskok setin a desetin sekundy.“

Pneumatiky jsou zde důležitější, než na kterémkoliv jiném okruhu, protože zde jsou dlouhé táhlé zatáčky. Také nalézt optimální zavěšení kol bude hrát velkou roli. Data, která při nedávných testech na EuroSpeedway nasbírali Mattias Ekström a Tom Kristensen (oba Audi Sport Team Abt Sportsline) hrají nyní důležitější roli, než kdy jindy před tím. Oba totiž bojují o přední pozice a Brno jim může pomoct dosáhnout vedení v soutěži.

Tom Kristensen (Audi Sport Team Abt #5): “Jsem velmi spokojen s tím, že je Brno opět v kalendáři DTM, protože miluji tento okruh. Jezdí se zde z kopce a do kopce. Pomalé zatáčky se zde jezdí na trojku. Potřebujete mnoho přítlaku v rychlých zatáčkách a dobré nastavení. Pneumatiky se hodně opotřebovávají. Loňský ročník byl zde velmi pozitivní pro Audi: Mattias zajistil titul a já dojel druhý.“

Foto: Audi Sport Press
Vytisknout

Diskuze: Audi se vrací do arény slávy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Junqueira, Bruno

Junqueira v Indy 500 ťažko havaroval

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud