Vietoris chce vyjet pro Mückeho první vítězství

iM2, 31. března 2016, 15:09 Google+

Pilot Mercedesu, Christian Vietoris, přestupuje před sezonou 2016 z továrního HWA do týmu Mücke. Jeho cílem je vyjet v týmu z Berlína svoje druhé vítězství v kariéře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris, Christian

Vietoris, Christian | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Christian Vietoris má pro sezonu 2016 postaráno o novou motivaci. 26 letý pilot sice zůstává v kádru Mercedesu, mění však tým - HWA za Mücke. Tým se sídlem v Berlíně je v DTM od roku 2005. Na své první vítězství stále čeká, to Němec už jedno na svém kontě má. Cílem je letos v novém týmu tento úspěch zopakovat.

"Jde o pěknou výzvu. Na konci loňské sezony jsem o to poprosil poté, co jsem jezdil čtyři krásné sezony v HWA. Teď jsem se dostal opět k Peterovi Mückemu, pro kterého jsem jezdil už v rámci Formule 3. Znám tým velmi dobře a jsem rád, že jsem opět v týmu. Mücke ještě v DTM nevyhrál závod a to je naším cílem," říká odhodlaně jezdec.

"Chci pro ně vyhrát jejich první závod a pochopitelně být jedním z nejlepších jezdců Mercedesu. Loňský rok mi moc nevyšel, ale předešlé sezony jsem byl konkurenceschopný. Cílem je tedy na loňský rok prostě zapomenout a snad naváži na sezonu 2014." My jen dodejme, že Vietoris v letech 2013 a 2014 obsadil v šampionátu vždy čtvrté místo.

img-responsive

Vietoris chce zpátky na čelo | foto: www.dtm.de

Vloni byl Christian až 16. Letos bude mít ale k dispozici zcela nový vůz C-Klasse, který se od loňské verze opticky velmi liší: "Zvenku to vypadá jako zcela nové auto. Zevnitř je to ale více méně loňský vůz. Známe tedy všechna tlačítka a víme, co mačkat."

"Pro nás, jezdce, to není velká změna, když už v autě sedíme. Pozice za volantem je také velmi obdobná. Pro diváka ale auto pochopitelně vypadá jinak. Aktuálně musíme nejvíc pracovat na aerodynamice, to je teď nejdůležitější. Máme před sebou ještě pár testovacích dní na Hockenheimringu a na plánu toho máme opravdu hodně. Jsem si ale jistý, že všechno zvládneme."

Vytisknout

Diskuze: Vietoris chce vyjet pro Mückeho první vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dle Mercedesu je Audi měřítkem

Mercedes: Musíme se orientovat na Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud