Značky chtějí omezit testování pro rok 2012

iM2, 5. února 2011, 20:53 Google+

Audi, Mercedes a BMW během několika měsíců začnou testovat pro rok 2012. Kdo by měl jak moc jezdit?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Kdo by chtěl vidět aktuální auta DTM od Audi a Mercedesu, má letos ještě poslední šanci. A4 a C-Klasse byly v minulých letech v Deutschen Tourenwagen Masters více méně beze změny. Nicméně již od příštího roku by mělo být vše jinak.

V platnost totiž vstoupí nová pravidla. Auta pro rok 2012 jsou momentálně ve vývoji. BMW plánuje začátek testovacích jízd s jejich M3 na začátek května, Audi chce mít svoji R17 na trati v druhé polovině června a Mercedes by měl začít testovat ještě o něco později.

Nicméně na léto a podzim jsou v plánu intenzivní vývojové práce na několika tratích. Vše by mělo probíhat podle určitých pravidel. Podle informací serveru motorsport-total.com měl promotér DTM, společnost ITR, na svém zasedání, které se konalo ve čtvrtek, zvážit předkládané návrhy.

Zda-li však z tohoto prvního zasedání vyšly nějaké konkrétní cíle týkající se vývoje zatím samozřejmě není jasné. Předpoklady proto jsou více než jasné – všichni tři výrobci podporují koncept, který by měl zákázat neomezené testování, což by celou věc samozřejmě hodně prodražilo.
Vytisknout

Diskuze: Značky chtějí omezit testování pro rok 2012

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Rossi je s ramenem spokojený. Testy MotoGP dopadly dobře

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud