Oschersleben: Pódium patřilo starším vozům

Daniel Šupa, 6. května 2007, 17:25 Google+

OSCHERSLEBEN - ZÁVOD; Druhý podnik letošní sezony přinesl nečekané vítězství exšampiona DTM Gary Paffetta s loňským Mercedesem. Na stupně vítězů ho doprovodili další piloti se staršími vozy. Ze třetího místa vyřadil Häkkinena v předposledním kole defekt pneumatiky po kolizi s Rockenfellerem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Podobně jako v prvním závodě se ani tentokrát na startu nejnovějším Mercedesům nedařilo. Häkkinen klesl z pole position až na třetí místo a Schneider díky problémům se spojkou připravil horké chvíle jezdcům startujícím za ním. Vedení získal Rockenfeller před Ekströmem, Häkkinenem, Spenglerem a Paffettem, jemuž se naopak start vydařil velmi dobře. Ekström byl potrestán průjezdem boxy za předčasný start a uvolnil tak místo dvojnásobnému šampionovi F1, který začal snižovat náskok vedoucího Audi.

První zastávky v boxech otevřel Paffett a řada dalších jezdců v šestém kole. Häkkinen se přiblížil k Rockenfellerovi na 0,4 vteřiny, ale zamířil do boxů a ztrátou času za vedoucím Audi se propadl až za rychlého Paffetta. O tři kola později zajel k mechanikům i vedoucí Rocky, který klesl dle očekávání za Häkkinena. Fin však zvolil skutečně agresivní strategii a už o kolo později byl v boxech na druhé povinné zastávce znovu.

Bruno Spengler měl stejně jako na Hockenheimringu potíže s posilovačem řízení, tentokrát však natolik vážné, že ho ze závodu vyřadily. Jamie Green si při útoku na Vaninu Ickx počínal zvláště agresivně a vedením závodu byl potrestán průjezdem boxy.

Paffett udržel vedení v závodě i po své poslední zastávce u mechaniků, na druhé pozici kroužil di Resta, následoval Häkkinen, Rockenfeller, Scheider a Tomczyk. Rockenfeller ztrácel na Häkkinena jen 0,7 vteřiny a v předposledním kole zaútočil. Při útoku však přišlo Audi o zadní kapotu a o střepiny si poškodil zadní pneumatiku soupeř. Mika musel do boxů a klesl na konec startovního pole.

Gary Paffett dokázal splnit to, čemu mnozí před sezonou nevěřili, a to zvítězit s rok starým vozem. Výborný úspěch bezchybné a strategické jízdy Brita potvrdil druhým místem jeho týmový kolega ze stáje Persson di Resta na Mercedesu specifikace 2005! Na třetím místě projel cílem bojovný Rockenfeller s Audi z roku 2006. Za stupni vítězů skončili Scheider, Tomczyk, Schneider a Ekström před Margaritisem.

 

Vytisknout

Diskuze: Oschersleben: Pódium patřilo starším vozům

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Carrera Cup: Lacko posbíral další body

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud