Aiello na Lausitzringu tvrdě havaroval

Daniel Šupa, 6. června 2003, 21:21 Google+

Francouz Laurent Aiello je dalším, kdo okusil tvrdost betonových svodidel tohoto okruhu poté, co ztratil kontrolu nad vozem Audi TT-R v první klopené zatáčce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jak jsme vás již odpoledne informovali v aktualitách, měl při dnešním tréninku na nedělní závod těžkou havárii úřadující šampion Laurent Aiello, jehož vůz dostal přetáčivý smyk a prudce narazil do betonové zdi. Francouzský pilot z vozu vystoupil nezraněn a bez cizí pomoci.

K nehodě došlo v posledním Aiellově kole prvního tréninku, v 1. zatáčce okruhu Lausitzring, který hostí DTM vůbec poprvé v jeho krátké historii.

Zadní část vozu ztratila kontakt s vozovkou ve chvíli, kdy jezdec dosáhl středu klopené zatáčky, jeho zadní sklo vylétlo vysoko do vzduchu a vůz se jednou otočil před nárazem do betonové zdi ohraničující trať. Ke kontaktu došlo nejprve pravou přední a následně i pravou zadní částí vozu. Vůz se po dráze klouzal setrvačností dalších 70 metrů, zatímco ho předběhlo vlastní uražené kolo.

„Ztratil jsem kontrolu v zatáčce a abych byl upřímný, netuším, zda selhala pneumatika nebo něco jiného. Byla to velká rána, všude kolem bylo hodně prachu a kouře. Bolí mne trochu krk, ale jinak jsem v pořádku,“ prohlásil jezdec ihned po nehodě pro autosport.com.

Vůz nyní zkoumají technici stáje Abt Sportsline, pátrají jak po důvodu nehody, tak po odpovědi na otázku, zda vůz vůbec repasovat nebo ho definitivně odepsat...

Vytisknout

Diskuze: Aiello na Lausitzringu tvrdě havaroval

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Změny v týmu E. J. Foyt Racing Enterprises - anotační foto

Změny v týmu E. J. Foyt Racing Enterprises

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud