Audi potvrdilo svoji účast v sezoně 2006

Daniel Šupa, 17. prosince 2005, 22:39 Google+

Ve čtvrtek Audi definitivně potvrdilo svoji účast v nadcházející sezoně šampionátu DTM, který se může chlubit obrovskou diváckou základnou, špičkovými vozy a startovním polem známých jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

"Je obecně známé, že diváci chtějí závody na nejvyšší úrovni, a to je přesně to, co nabízí DTM," vysvětlil šéf Audi Motorsport Wolfgang Ullrich. "Další hlediskem je pak atraktivnost samotných vozů, které přitahují nejlepší jezdce světa."

Audi navíc potvrdilo svůj dlouhodobý zájem o účast v DTM a Martin Winterkorn, šéf managementu Audi AG, ujistil všechny zúčastněné, že by měly vozy se spojenými kruhy na masce závodit v DTM minimálně do konce roku 2008.

Šéf konkurenčního Mercedesu má ze setrvání Audi v šampionátu přirozeně radost, v opačném případě by znamenal odchod jediného zbývajícího soupeře jeho konec.

"Mercedes-Benz se v sérii angažuje od roku 1988 a není důvodu nepokračovat. Jsem rád, že budou znovu probíhat vzájemné souboje staré 70 let." Tehdy spolu soupeřili Mercedes-Benz a Auto Union, později Audi.

Podle dostupných zpráv bude v nové sezoně startovat deset vozů Mercedes a osm vozů Audi.


Foto: Audi Sport Press

Vytisknout

Diskuze: Audi potvrdilo svoji účast v sezoně 2006

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wheldon, Dan

Honda se stane jediným dodavatelem motorů!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud