Oschersleben: Kvalifikační double Mercedesu

iM2, 18. září 2010, 19:50 Google+

KVALIFIKACE - OSCHERSLEBEN; I přes očekávaný nápor Audi se Mercedesu opět podařilo získat pole position. Zdá se, že si výbornou formu z Anglie do Německa dovezl Paul di Resta, který byl nejrychlejším ze všech. V první řadě ho doplní Bruno Spengler.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Paul di Resta si dva týdny po dominantním vítězství na domácím okruhu Brands Hatch zajistil pole position i pro závod na německém Oscherslebenu. Znamená to skotův útok na titul šampiona DTM? Jezdec Mercedesu zajel nejrychlejší čas v druhé, třetí i čtvrté části kvalifikace.

První část kvalifikace ovládl vedoucí muž tabulky, Spengler, ale ve zbylých částech už na svého kolegu nestačil. Nejlepším jezdcem na konkurenčním Audi byl Mike Rockenfeller, který má k dispozici sice rok starý vůz, ale už v roce 2007 zde dojel na podium. Němec dokázal v Q4 porazit  své zkušenějšího kolegu z továrního týmu, Tima Scheidera, s aktuálním vozem A4 DTM.

Za Scheiderem se seřadili všichni tři jeho týmové kolegové ze stáje Abt Sportsline v pořadí Tomczyk, Ekström a Jarvis. Do Q4 měl však nakročeno Tomczyk, kterým měl rojezté velmi dobré kolo, ale v posledním sektoru ztratil hodně času. Nejrychlejší osmičku doplní mladík Miguel Molina, který též startuje pod hlavičkou stáje Abt.

Pátá řada patří dvěma britským jezdcům na Mercedesech ovšem rozdílných specifikací. Devátý je Jamie Green se starším provedením C-Klasse AMG, těsně za ním se na startovní rošť zítřejšího závodu postaví továrním náčiním vybavený Gary Paffett. Oba až v posledních chvílích Q2 svými časy vyřadili Ekströma a Jarvise. To je špatná zpráva především pro Paffetta, který ztrácí na vedoucího Spenglera už 13 bodů, Kanaďan navíc startuje z první řady společně s Di Restou, který je v průběžném hodnocení taktéž před Britem.
Vytisknout

Diskuze: Oschersleben: Kvalifikační double Mercedesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dumbreck/Krumm

V kvalifikačním závodu vítězí Dumbreck/Krumm

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud