Zlatou přilbu 2009 vyhrál Polák Holta

iMotorSport.cz / mediafax, 4. října 2009, 22:06 Google+

PARDUBICE; Jednašedesátý ročník pardubické Zlaté přilby vybojoval v nedělním závodě jako první polský závodník v historii Rune Holta. Z českých jezdců se nejvíce dařilo Matějovi Kůsovi, který dojel celkově devátý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Archiv MOTO365.cz

Sdílejte článek

Ve čtyřech vylučovacích skupinách po šesti jezdcích se objevilo hned osm českých závodníků. Do semifinálové fáze soutěže se ale z reprezentantů České republiky probojoval jen jediný, Matěj Kůs. Ten skvěle odstartoval semifinálovou jízdu, svůj náskok ale nedokázal udržet a v cíli se ocitl až na čtvrtém místě, což na postup nestačilo. V malém finále, ve kterém triumfoval loňský vítěz Zlaté přilby Dán Hans Andersen, skončil Kůs třetí. Celkově si připsal deváté místo.

Polský vítěz Holta vybojoval prvenství ve Zlaté přilbě až v samotném závěru, když v poslední zatáčce překonal svého krajana Grzegorze Walaseka. Na třetím a čtvrtém místě skončili australští závodníci Davey Watt a Darcy Ward.

V závodu Zlatá stuha se o první místo podělil Matěj Kůs s Čechem Filipem Seterou. Druzí skončili Dán Bjerre a Brit Barker. Do Zlaté stuhy startuje 20 jezdců, podle pevného schématu postupně nastoupí každý s každým v celkem 20 jízdách. První 4 junioři si ve finálové jízdě rozdělí medailové pozice.

Zlatá přilba 2009, výsledky: 1. Holta, 2. Walasek (oba Pol.), 3. Watt, 4. Ward (oba Aus.), 5. Bjerre (Dán.), 6. Sullivan (Austr.) ,7. Andersen (Dán.), 8. Holder (Austr.), 9. KŮS (ČR), 10. Zagar (Maď.) ... MILÍK, A. DRYML, FRANC, TOPINKA a L. DRYML(všichni ČR) nepostoupili ze čtvrtfinále.

Zlatá stuha 2009, výsledky: 1. Kůs, Sitera (oba ČR), 2. Bjerre (Dán), Barker (Brit.), 3. Pyszny, Cieslar ( oba Pol.).

 

Vytisknout

Diskuze: Zlatou přilbu 2009 vyhrál Polák Holta

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Vyhrál Američan Spies a Japonec Haga

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud