Kawasaki zvažuje odchod z MotoGP

Daniel Šupa, 1. ledna 2009, 11:43 Google+

Renomovaný server autosport.com zveřejnil informaci, která zcela jistě není pro příznivce jedné stopy potěšující. Rozhodnutí padne sice až 5. ledna, ale vše nasvědčuje tomu, že Kawasaki bude po Hondě, Subaru a Suzuki další japonskou továrnou, která omezí investice do motorsportu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Přestože podrobnosti nejsou známy, lze předpokládat, že hlavní roli bude hrát celosvětový pokles obchodu a vysoké náklady továrního týmu, který vstoupil do královské třídy motocyklového mistrovství světa v roce 2003.

Ambiciózní plán se však nedaří naplnit, stáj získala pouhá tři vítězství, Randy de Puniet v Motegi 2007, Shinya Nakano v Assenu 2006 a Olivier Jacque v Šanghaji 2005. Působení Johna Hopkinse a Anthonyho Westa obrat k lepšímu v roce 2008 také nepřineslo.

Do stáje přišel pro rok 2009 Marco Melandri, jenž doufal ve znovuoživení kariéry po propadáku u Ducati. „Musím počkat, zatím mi nikdo nic neřekl," odpověděl na otázku možného odchodu Kawasaki Melandri. „Pevně věřím, že se v lednu probudím a zjistím, že to byl jen zlý sen."

5. ledna má Kawasaki představit své letošní plány, pokud by k odchodu skutečně došlo, byla by to rána i pro šampionát, neboť by mu zůstaly pouze čtyři tovární týmy, zatímco do konkurenčního seriálu superbiků letos vstoupí dvě nové značky, Aprilia a BMW.

Vytisknout

Diskuze: Kawasaki zvažuje odchod z MotoGP

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hornish jr., Sam

Bourdais jedná s Penske?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud