Královská třída - BMW K1300S

Martin Juřička, 10. prosince 2008, 21:31 Google+

Na letošním Intermotu se představila spousta motocyklů a mezi nimi nechyběla bavorská značka BMW. Tato představila svoji "královskou třídu" pod označením 1300S, která v sobě kombinuje sport a pohodlné cestování.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: BMW

Sdílejte článek

Krátkým povídáním vám představíme model, který se řadí ke královské třídě německé značky BMW původem z části Bavor, a která představila tento model jako součást tria k 25. výročí těchto motocyklů. Konkrétně se jedná o modely K1300S, K1300R a K1300GT. Verze S je sportovně cestovní typ, který by měl zaštítit sportovně-cestovní kategorii vyznavačů jednostopých strojů.

To co je důležité pro zájemce o tento motocykl je výkon, který je 175 koní při 9250 ot./min. A to co bude hodně zajímavé bude korutící moment, který je v motoru konstruován na hodnotu 140 Nm. Aby byl motocykl dostatečně ovaldatelný je možnost aplikace dalších doplňků jako je ABS a brzdy jsou velice výkonné.

Design je samozřejmě z dílny BMW, na kterém se vyřádili inženýři tak, aby si vyznavači modrobílé vrtulky přišli na své. Lehké křivky, které jsou klasického zaměření ale stejně tak jdoucí kupředu a v rytmu japonských motocyklů. Ergonomicky vytvořené sedlo dává dostatečný prostor jak jezdci, tak spolujezdci při sportovní ale také u dlouhých vyjížděk.

Co se týče ceny, tak ta bude stanovena pro náš trh na přelomu roku, protože celosvětová krize bude mít vliv i na vývoj cen v motocyklovém průmyslu.

Vytisknout

Diskuze: Královská třída - BMW K1300S

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Lauda, Mathias

Špatný začátek pro Laudu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud