Allmendinger oceněn titulem "Nováček roku"

ar1, 6. prosince 2004, 22:04 Google+

Minulou noc se mezi nejslavnějšími jmény objevil take 22 letý A.J.Allmendinger, jehož porota časopisu Autosport ocenila titulem “Nováček roku”.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Allmendinger, A.J.

Allmendinger, A.J. | foto: RuSPORT/TNT Photo/ACM Photo

Sdílejte článek

Nedělní večerní ceremoniál se konal v londýnském hotelu Grosvenor House, kde se udělovaly tituly nejúspěšnějším jezdcům celé motoristické sezony 2004.

“Závodění v seriálu Champ Car bylo pro mne splnění velkého snu,“ řekl Allmendinger. “Letos jsem se hodně naučil a každý v týmu RuSPORT je odhodlán k vítězství. Také náš nový cíl je vítězství. Takže, debutový rok mám za sebou a nyní se mohu soustředit na vítězství v závodech ročníku 2005. Chtěl bych poděkovat Carl Russovi, mým rodičům a každému, kdo mě podporoval. Nemohl bych obdržet toto ocenění bez těchto lidí.“

Letos na cenu „Nováček roku“ byli dále nominování: Christian Klien (F1), Kasey Kahne (Nextel Cup), Darren Manning (IRL), Rob Huff (BTCC), a Allmendingerův nový týmový kolega Justin Wilson (Champ Car). Allmendingerův působivý debut s týmem RuSPORT v Champ Car znamenal 11x top 10 startů a 9x top 10 umístění v cíli závodu. Zaznamenal take 2 pódiová umístění, kde byl take oceněn.

A.J. je prvním Američanem, jenž vyhrál cenu Autosportu “Nováček roku” (Rookie of the Year). Minulými vítězi byli Juan Pablo Montoya a Jenson Button. Allmendinger bude I v příští sezoně hájit barvy týmu RuSPORT, společně se svým týmovým kolegou Justinem Wilsonem.

Foto: RuSPORT/TNT Photo/ACM Photo
Vytisknout

Diskuze: Allmendinger oceněn titulem "Nováček roku"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

IRL změnilo termíny prvních testů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud