Zpravodajský souhrn za poslední týden

Petr Stejskal, 26. března 2004, 19:16 Google+

Blíží se start nového ročníku šampionátu vozů ChampsCar a proto přinášíme souhr událostí posledního týdne.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Kam zamíří Jourdain a Gigante ?

Michel Jourdain měl původně jezdit s vozem týmu Rahal, ale když se Bobby rozhodl odejít z ChampCar do IRL, nezbylo Jourdainovi nic jiného než hledat místo jinde.

Jeho velkou výhodou je to, že za ním stále stojí jeho sponzor, mexický řetězec supermarketů Gigante. Zároveň by také mohl Jourdain získal i určité sponzorské prostředky od mexického pivovaru Tecate, který již po odchodu Adriana Fernandeze nemá svoje logo na žádném z vozů ChampCar (avšak stále sponzoruje mexické závody).

Michel sám potvrdil, že zřejmě bude jezdit buď s třetím vozem týmu Newman/Haas, nebo druhým vozem týmu RuSPORT. Zpočátku se zdála býti mnohem pravděpodobnější varianta s týmem Newman/Haas (protože ten již má vpodstatě připraven prostředky pro třetí vůz), avšak nyní neoficiální zprávy hovoří o týmu RuSPORT. Oznámení zřejmě můžeme očekávat začátkem příštího týdne.

Dale Coyne potvrdil opětovné nasazení 2 vozů

Dlouholetý účastník seriálu Champ Car letos opět nasadí 2 vozy. Jména jejich pilotů zatím oznámena nebyla, ale údajně se tak stane v brzké budoucnosti.

Prvním jezdcem by pravděpodobně mohl být Ir Michael Keohane, o kterém se již dlouho spekuluje, že by mohl řídit jeden z Coyneho vozů. Dlouho se spekulovalo že by druhý vůz mohl řídit Ralph Firman, loňský pilot Jordanu, avšak ten včera podepsal smlouvu s týmem Gabord a bude jezdit evropskou sérii Dallara Nissan World Series. Bude druhý vůz řídit třeba Tomáš Enge ? Brzo se to dozvíme...


Forsythe potvrdil třetí vůz pro Carpentiera

Dohady kde nakonec skončí Patrick Carpentier, poté co byl představen sice jako zaměstnanec Forsythe Racing, ale né jako jezdec, konečně skončily. Gerry Forsythe zprovoznil nové webové stránky svého týmu (po nuceném odchodu tabákového gigantu Players se muselo i změnit jméno) a hned na nich vystavil novinku, že Patrick Carpentier nakonec pojede se třetím vozem týmu Forsythe, jak všichni původně předpokládali.


Hunter-Reay potvrzen v týmu Herdez

Nejhůře utajované tajemství letošní "silly season", a to že Ryan Hunter-Reay bude letos jezdit v týmu Herdez bylo oficiálně odhaleno. Vedení týmu oficiálně potvrdilo Ryana jako druhého jezdce pro letošní sezónu vedle Mexičana Maria Domingueze. Tým Herdez se tak v letošním roce může stát černou kočkou šampionátu, Dominguez se určitě loni hodně naučil od zkušeného Morena a Hunter-Reay by mohl s kvalitním vozem také něco předvézt.


Justin Wilson jezdcem Conquestu

Eric Bachelart, který loni nasazoval Mario Haberfelda, si pro letošní rok vybral dalšího evropského jezdce, tentokrát Brita Justina Wilsona.

Justin Wilson loni jezdil F1 za týmy Minardi a Jaguar, avšak v letošním roce již v F1 nenašel uplatnění. Přestupem ke Conquest se Wilson znovu setká Chrisem Mowerem, který byl jeho inženýrem v F3000, a v současné době působí jako týmový manažer u MiJack/Conquest.

Bachelart na tiskové konferenci oznámil další důležité novinky. První z nich je, že Justin Wilson již nepojede s šasi Reynard, ale s šasi Lola. Tým si však stále podrží svoje šasi Reynard. K tomu se váže druhá novinka, a to že Eric potvrdil snahy o nasazení druhé vozu. Tentokrát by se však mělo jednat o druhý vůz zcela pod taktovkou Conquest Racing. Celé je to prý již téměř připravené a jezdec by mohl být oznámen již dnes. Není však jisté, že se podaří zajistit dostatek šasi Lola, a tak by druhý vůz týmu Conquest mohl být Reynard.


Vytisknout

Diskuze: Zpravodajský souhrn za poslední týden

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Testy F3000 provázela nepřízeň počasí - anotační foto

Testy F3000 provázela nepřízeň počasí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud