Dvě kolize a čtyři zúčastnění

Daniel Šupa, 4. března 2004, 01:02 Google+

V Homesteadu při prvním závodě byli vyřazeni Franchitti a Barron, oba si stěžují na soupeře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Skot Dario Franchitti se po rekonvalescenci z dlouhého léčení úrazu vrátil minulý víkend k závodům, ale skončil předčasně ve 104. kole. Vinu připisuje debutujícímu Kosuke Matsuurovi. Japonský jezdec týmu Super Aguri Fernandez Racing v závodě po kontaktu pokračoval a skončil na výborné 11. pozici.

„Vůz s číslem 55 se dotkl mé zádi a roztočil mne,“ komentuje příčinu odstoupení jezdec týmu Andretti Green Racing. „Je to jeho první závod a chyba, ale když mu začíná nedotáčivost, měl by jít z plynu a ne se opřít o vůz nad ním. Musím si s ním potom promluvit,“ dodal značně rozčilený Franchitti.

Tom Anderson z týmu Super Aguri Fernandez Racing se Franchittimu omlouvá a přiznává, že vůz jeho jezdce trpěl v úvodu závodu silnou nedotáčivostí.

Franchitti si však nestěžoval na počínání kolegů sám. Také Alex Barron doplatil na chybu jiného jezdce. Obviněným je Darren Manning, jenž také, podobně jako Kosuke, dokončil závod, jen ještě lépe.

„Bylo to stejné, jako v případě Daria. Manning byl příliš široký a jeho vůz mi zkřížil dráhu. Trefil mne a poslal do zdi. Každý si má držet svoji stopu!“ připomíná pilot stáje Eddieho Cheevera.


Foto: Archiv

Vytisknout

Diskuze: Dvě kolize a čtyři zúčastnění

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon popírá kontrakt s týmem F1 - anotační foto

Dixon popírá kontrakt s týmem F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud