Sedminásobný šampión vstupuje do IndyCar

iM3, 7. dubna 2009, 18:21 Google+

Richard Petty je živoucí legenda série NASCAR. Jeho sedm titulů nikdo nepřekonal, o zdolání hranice 200 vítězství si mohou dnešní jezdci nechat vzdát. Tak přesně tahle významná postava NASCAR vstupuje do kolotoče jménem IndyCar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Andretti, John

Andretti, John | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Richard „Král“ Petty nasadí do závodu Indianapolis 500 svůj tým, do kokpitu usedne další pilot s kořeny v NASCAR - John Andretti. Petty si pohrával s myšlenkou vlastní stáje v Indianapolis 500 krátce, nyní může ve spolupráci s Dreyer & Reinbold Racing vstoupit do světa formulových monopostů.

„Je to pro nás vzrušující,“ uvedl Petty. „Nedoufal jsem, že bych někdy měl někdy šanci stát se součástí Indianapolis 500. Vím co pro Johna Andrettiho závod znamená, pro celou rodinu Andretti. Takže se těším, až Johna v květnu znovu uvidím.“

„Nevím jestli mu budu nějak nápomocen, ale rozhodně má ve mně největší podporu,“ dokončil Petty.

John Andretti usedne do monopostu s číslem 43. Právě toto startovní číslo Pettymu patřilo dlouhá desetiletí. „V NASCAR jsme byli úspěšní už předtím, takže doufám, že v Indianapolis se nám bude taktéž dařit,“ řekl John Andretti.

Bratranec Michaela Andrettiho má za sebou i působení v IndyCar. Loni absolvoval několik závodů u Martyho Rotha, v roce 1991 vyhrál závod v Surfer´s Paradise.
Vytisknout

Diskuze: Sedminásobný šampión vstupuje do IndyCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Ostatní komentáře

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud