di Grassi konečně zvítězil

Daniel Šupa, 3. srpna 2008, 11:24 Google+

MAĎARSKO - 1. ZÁVOD; Lucas di Grassi po svém návratu do startovního pole už rozběhnuté sezony stanul třikrát na pódiu těsně pod vrcholem, včera v Maďarsku ale vystoupil na stupeň nejvyšší. Jeho duel s druhým Zuberem bavil diváky po celý závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Grassi, Lucas

di Grassi, Lucas | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Startovní manévr se pozdějšímu vítězi vydařil výborně, naopak z pole position startující Grosjean pokazil co mohl. di Grassi zaútočil v první zatáčce na Zubera, jenž byl na výjezdu široký a získal vedení. Grosjean ve čtvrté zatáčce nezvládl vůz a šel do smyku, výsledkem byla kolize s velkým soupeřem v boji o titul Pantanem. Třetí účastník boje o letošní korunu GP2 Senna zvládl start i úvod závodu podstatně lépe a poskočil z omého na čtvrté místo.

di Grassi musel po celý závod odolávat útokům skoro domácího Rakušana Zubera, předevší po zastávce v boxech byl Zuber neuvěřitelně rychlý. Rozdíl mezi vozy nebyl nikdy větší, než 1,4 vteřiny!

Hvězdou závodu byl také Maldonado, jenž startoval po vynechané kvalifikaci díky rozbitému monopostu až z poslední řady. S těžkým vozem se dokázal probíjet startovním polem kupředu a díky dostatku benzínu v nádrži po dvacet kol vedl. Po zastávce v boxech klesl na páté místo, na kterém závod i dokončil.

Po technických problémech Petrova s převodovkou se dočkal posunu vpřed na třetí místo Senna, jehož bodový zisk při nule jeho hlavních soupeřů může sehrát v závěru sezony důležitou roli.

 

Vytisknout

Diskuze: di Grassi konečně zvítězil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchi/Vosse

Monstrózní Saleen první na startu 24h Spa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud