Salaquarda by rád zopakoval loňský rok

iMotorSport.cz, 10. dubna 2008, 15:49 Google+

Šampionát A1GP 2007/2008 se chýlí ke svému závěru, předposlední dvojzávod sezony se o víkendu uskuteční v čínské Šanghaji.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Salaquarda, Filip

Salaquarda, Filip | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Tamní moderní autodrom přinesl v předchozích sezonách dva úspěchy českého týmu. Na jaře 2006 tam v Hlavním závodě triumfoval Tomáš Enge a rok později tamtéž dokázal bodovat nováček stáje Filip Salaquarda. Právě na jeho závodnické umění bude spoléhat česká reprezentace i tentokrát.

Čtyřiadvacetiletý závodník s bohatými formulovými zkušenostmi, především z F3, byl šéfem týmu Antonínem Charouzem povolán pro závěr sezony A1GP. Absolvoval mexické bitvy, nyní se představí v Číně a poté bude na jeho bedrech také finále na proslulé britské dráze Brands Hatch.

Filip Salaquarda: „Do Šanghaje se těším. Trať se mi zalíbila hned při mé loňské premiéře. Je rychlá a pro každého pilota musí být i poutavá. Pro mě určitě. Rozhodně cítím větší šance než posledně při mém návratu k týmu v Mexiku. Ale všichni víme, jak je A1GP náročná, takže nechci předbíhat. Nejdůležitější bude kvalifikace. Když se podaří, věřím, že bych mohl zopakovat loňské bodované umístění. V přestávce mezi mexickými a čínskými závody jsem kromě obvyklé fyzické přípravy také testoval s týmem I.S.R. před sezonou International Formula Master v Estorilu. Do tohoto mistrovství vstoupím po květnovém rozloučení s A1GP.“

Antonín Charouz, šéf týmu: “Poslední dva podniky A1GP, v Číně a v Anglii, už bereme spíše jako dojezd sezony, jako testování Filipa Salaquardy. Už mě zajímá především ročník 2008/2009, kdy by mělo být  díky vstupu Ferrari do šampionátu vše v podstatě na začátku. Samozřejmě že se nevzdáváme, je jasné, že Filip bude bojovat o co nejlepší umístění a já mu v tom přeji hodně štěstí.“

Záznam obou čínských závodů přinese jako obvykle Česká televize. Přenos pustí v neděli ve 14.10 na svém programu ČT4 Sport.

A1GP v Šanghaji našeho času
Pátek 11. dubna
04.00 – Volný trénink nováčků
07.00 – Volný trénink
Sobota 12. dubna
04.00 – Volný trénink
07.15 - Kvalifikace
Neděle 13. dubna
04.00 – Sprint
08.00 – Hlavní závod
Livetiming a livevideo: www.a1gp.com

Tisková zpráva BPA

Vytisknout

Diskuze: Salaquarda by rád zopakoval loňský rok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Green: Ta trať mi sedí!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud