Jarek Janiš v kvalifikaci zajel až dvanáctý čas

ar1, 27. června 2003, 20:56 Google+

Jarek Janiš, jezdec českého týmu Superfund I.S.R. Charouz, zajel dvanáctý čas v kvalifikaci na pátý závod Mezinárodního šampionátu FIA F3000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Týmový kolega Yannick Schroeder obsadil za obtížných podmínek způsobených proměnlivým počasím devátou příčku.
Volný trénink se konal na mokré trati, déšť však postupně ustal. Průjezdy vozu postupně dostávaly vodu z tratě a kvalifikační bitva již začala na polosuché trati. Místy byla jasně zřetelná suchá stopa, jinde bylo stále trochu mokro. Týmy tak měly zamotanou hlavu, jaké zvolit pneumatiky, ale bylo prakticky jisté, že nejlepší podmínky budou v samém závěru kvalifikace. Většina jezdců proto na počátku kvalifikace absolvovala pouze informační kolo a pak se vrátila do boxů, kde došlo ke konzultaci s inženýry.

V průběhu kvalifikace skutečně docházelo ke zlepšování časů a výsledková listina byla takřka neustále v pohybu. Tři minuty před koncem však dostal Enrico Toccacelo smyk v šesté zatáčce a následně najel na obrubník, kde uvíznul. Nejlepší startovní pozici si vyjel vedoucí jezdec šampionátu Björn Wirdheim, Schroeder i Janiš doplatili na Toccacelovu chybu, protože až do konce tréninku vlály v inkriminovaném místě žluté vlajky.

Jarek Janiš, 12.: „S dnešním výsledkem nemůžu a ani nejsem spokojený. Vůz se zdál být lepší na vodě než na suchu, budeme muset projít data, abychom našli příčinu proč tomu tak bylo. V závěru, kdyby byly na trati nejlepší podmínky, jsem cítil, že vůz nemá druhé sadě pneumatik ideální přilnavost. Nemohl jsem proto jet podle svých představ. I přesto jsem ale dokázal průběžně zlepšovat časy, bohužel pak už vlály žluté vlajky. Před zítřejším závodem nás čeká hodně práce, uděláme maximum pro to, abychom zítra byli ve hře o body.“

Yannick Schroeder, 9.: „Jsem frustrovaný. Zdálo se, že se dnes vše obrátilo proti nám. Na počátku tréninku jsem zůstal na trati příliš dlouho na mokrých pneumatikách, protože nám nefungovalo rádio a došlo k nedorozumění při komunikaci s boxy. Pak jsem odjel první kola na suchých pneumatikách a snažil jsem se položit dobrý základ pro útok na druhé sadě pneumatik. Bohužel zastávka v boxech byla poněkud delší a pak jsem na nich zajel jediné dobré letmé kolo, mé nejlepší. V dalším kole jsem udělal drobnou chybu a pak už byly na trati žluté vlajky. Výsledek mě mrzí o to víc, že jsme určitě měli potenciál na lepší umístění. Ale počítá se až zítřejší závod, takže počkejme a uvidíme.“


Tisková zpráva BPA sport marketing, a.s.
Vytisknout

Diskuze: Jarek Janiš v kvalifikaci zajel až dvanáctý čas

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Evropy: Wirdheim z pole position - anotační foto

GP Evropy: Wirdheim z pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud