ChampCar se vrací na ESPN

Petr Stejskal, 17. listopadu 2006, 20:52 Google+

Po letech přeskakování mezi televizními stanicemi a hledání toho správného partnera se ChampCar vrací zpět na obrazovky ABC/ESPN.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Champ Car World Series

Sdílejte článek

Formule ChampCar se na obrazovkách ESPN proháněly od roku 1983 až do sezóny 2001. V té době začal zájem o sérii poměrně upadat a tak televizní stanice dala přednost konkurenční IRL.

Od příštího roku se však ABC/ESPN stane strategickým partnerem ChampCar. V roce 2007 odvysílá celkem 11 závodů a v roce následujícím již celou sezónu. Zároveň také odvysílá závody série ChampCar Atlantic.

Tato změna bude mít přímý dopad především na americké diváky, kteří uvidí ChampCar na populární televizní stanici dostupné téměř všude, ale také ukazuje že obnova celé formulové série pokračuje správným směrem.

S příchodem nové šasi se očekává i několik nových týmů a sponzorů a možná tak dojde k podobné situaci jako letos v ChampCar Atlantic - startovní pole zde vykazovalo nejen vysokou kvantitu, ale hlavně vysokou kvalitu. Koncentrace talentu byla obrovská a bude velmi zajímavé sledovat, jak si první dva z konečného pořadí - Simon Pagenaud a Graham Rahal - povedou v ChampCar. Ani jeden zatím nemá oficiálně potvrzené místo, ale oba mají talent a Graham má přijmení Rahal a Simon má v kapse 2 miliony dolarů, které dostal za výhru v celkovém pořadí.

Foto: ChampCar Media

Vytisknout

Diskuze: ChampCar se vrací na ESPN

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hornish jr., Sam

Hornish aktualizoval seznam cílů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud