Dario Franchtti v Chicagolandu nepojede

iM3, 6. září 2006, 12:15 Google+

Skotský jezdec týmu Andretti Green Racing bude na závěrečném podniků sezóny chybět. Zotavuje se totiž ze zranění, které si přihodil v Goodwoodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Na známem historickém okruhu se konal závod veteránu, kterého se mimo jiné zúčastnil i Adrian Newey. Známý konstruktér monopostů formule 1 taktéž havaroval a musel být převezen do nemocnice. Franchitti na historickém Jaguaru E-Type utrpěl zranění, které mu „zničilo“ poslední příležitost vyhrát v sezóně 2006.

Franchittiho místo zaplní AJ Anthony Foyt IV., potomek slavného čtyřnásobného vítěze Indy 500, AJ Foyta. „Rádi budeme mít Anthonyho ve voze Klein/Tools Club,“ řekl Michael Andretti, šéf stejnojmenné stáje.

„Je smůla, že Dario nebude schopen závodit, ale jsme přesvědčeni, že Anthony předvede skvělou práci. Má velký přírodní talent, budeme se snažit poskytnout mu tento víkend rychlé auto,“ pokračoval Andretti.

Jakmile bude Franchitti v pořádku, je možné, že ho uvidíme v konkurenčním seriálu Champ Car, kde by mohl nastoupit do závěrečných závodů šampionátu.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Dario Franchtti v Chicagolandu nepojede

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Franchitti míří do Champ Car?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud