Watkins Glen a zatáčky doprava

iM3, 3. června 2006, 17:12 Google+

Poprvé v historii IRL se týden po závodě Indianapolis 500 pojede další podnik v rámci šampionátu, tentokrát na závodním okruhu Watkins Glen Internacional Raceway.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Závod na této trati není jen druhou výjimkou v typicky oválném šampionátu, ale také začátek nabytého léta, kdy se během tří měsíců pojede devět podniků. Návrat k zatáčkám mnoho jezdců ocenilo, již v minulém ročníku se poprvé v historii IRL konal závod na klasickém okruhu a novinka měla u diváků i jezdců úspěch.

Marco Andretti se do Watkins Glen velmi těší: „Je to velmi náročný okruh. Eddie (Jones, hlavní šéfmechanik) a já hledáme správné nastavení, aby mohlo být auto konkurenceschopné.“

„Watkins Glen je velmi příjemná trať,“ prozradil Dario Franchitti, kterému více sedí klasické okruhy. „Náš tým v šampionátu neustále postupuje a v Indianapolis jsme zajeli dobrý výsledek. V nastavení vozu vycházíme ze St. Petersburgu, předpokládám jízdu vepředu a souboj o vítězství.“

„Loni v červnu jsem zde testoval, společně s Indy 500 je to závod, na který se nejvíce těším,“ řekl navrátilec Ryan Briscoe.

Vítěz předešlého podniku se naopak na klasickém okruhu příliš dobře necítí. Raději upřednostňuje oválné dráhy. Přesto si pomalu zvyká a v závodech „napravo“ dosahuje výrazného zlepšení.

foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Watkins Glen a zatáčky doprava

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Helio v piatok diktoval tempo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud