Milwaukee: Jourdain zvítězil v nočním závodě

ar1, 3. června 2003, 20:31 Google+

Před 34712 se poprvé v 25leté historii seriálu Champ Car World series jel v sobotu noční závod, ve kterém zvítězil při svém 127. startu mladý mexický závodní Michel Jourdain junior s vozem Lola Ford-Cosworth týmu Bobbyho Rahala.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jourdain jel v nočních podmínkách čistý závod, který měl umělé osvětlení. Noční závod můžeme sledovat například v dalších amerických seriálech jako je NASCAR nebo konkurenční šampionát IRL IndyCar.

Jourdain od prvního kola vedl a po prvním přerušení si tuto pozici udržel. Neustále však bojoval s vítězem kvalifikace Alexem Taglianim. Závod swe rozjel jen do několik vteřin, než byl přerušen první žlutou fází, o kterou se postarala nehoda Morena, Lemarieho a Junqueiry. Po restartu trval boj mezi Jourdainem a Carpentierem dalších 56 kol. Po krátkém předání vedení Carpentierovi, se v 60 kole Jourdain vrátil do vedení, kde musel odrážet utok ještě od Tracyho a Servii. Svoji pozici ale udržel až do cíle. Tímto jasným způsobem zvítězil svůj první závod v sérii Champ Car.


“Myslím, že to byl perfektní závod, nečekal jsem, že bych zvítězil, zvláště na krátkém ovále, ale zmýlil jsem se“, prohlásil Jourdain. “Auto jelo skvěle. Po posledním restartu jsem se snažil jet co nejrychleji, abych udržel soupeře za sebou“.

Skvělý závod zajel také mladý Španěl Oriol Servia, který zde v Milwaukee skončil na vynikajícím druhém místě a získal své nejlepší umístění v kariéře. Ostrý boj se Serviou sváděl Patrick Carpentier, který se musel spokojit se třetí pozicí.

V umělém osvětlení zazářil také nováček, Brit Darren Manning, který se držel po dlouhou dobu v první šestce a nakonec skončil na čtvrtém místě.


Na žluté fáze doplatil dosavadní vedoucí muž startovního pole Paul Tracy, kterému mechanici týmu Forsythe Players připevnili špatně zadní křídlo. Podobná chyba se jim stala také u Carpentiera. Tracy své křídlo za jízdy ztratil a tím se mu rozplynula vedoucí pozice v šampionátu.

Vítěz posledních dvou závodů Francouz Sebastien Bourdais startoval ze 13. pozice, ze které se stačil protlačit jen na 9. pozici.

Další novinkou v šestém podniku šampionátu bylo nahrazení Alexe Yoonga v týmu Dále Coyne dalším nováčkem Brazilcem Gualterem Sallesem.

Vytisknout

Diskuze: Milwaukee: Jourdain zvítězil v nočním závodě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Monako: Janiš vybojoval čtvrté místo ! - anotační foto

Monako: Janiš vybojoval čtvrté místo !

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud