2.Europa: Hamilton vyhráva aj šprint

Jozef Smrtník, 7. května 2006, 17:05 Google+

Pilot tímu ART Grand Prix sa po dnešku stáva druhým pilotom, ktorý dokázal vyhrať oboje preteky cez jeden víkend vrámci existencie šampionátu GP2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Lewis Hamilton štartujúci z ôsmeho miesta mal hneď z úvodu dnešných pretekov tak trochu šťastie, pretože vďaka problémom konkurentov ešte pred zavádzacím kolom a následne aj po štarte si dokázal  vytvoriť slušnú pozíciu pre boj o pódium, pretože hneď po prvom kole jazdil na piatom mieste.

Vo vedení sa väčšinu pretekov držal Yoshimoto štartujúci z pole position, ale sedem kôl pred koncom o prvenstvo prišiel a krátko na to sa po jazdeckej chybe pripravil definitívne o pódium. Spoločne s Lewisom Hamiltonom vystúpil na pódium druhý Lapierre a tretí Lopez. Napriek smole v podobe 17. miesta si francúzsky pilot Alexander Premat odnáša jeden bod za najrýchlejšie kolo pretekov.

Problémy sa opäť nevyhli Nelsonovi Piquetovi ml. ani dnes, keď odstúpil z pretekov pre technické problémy v poslednom kole. Vrámci víkendu si tak brazílsky pilot odnáša iba dva body za pole position do sobotných pretekov a ako sa nakoniec ukázalo, tieto jediné body ho udržali v tabuľke stále na vrchole, pretože iba jeden bod stráca dnešný víťaz.

Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: 2.Europa: Hamilton vyhráva aj šprint

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mullen/Niarchos

Scudéria Ecosse na Pole position v GT 2

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud