Enge se těší na oblíbenou trať

ar1, 10. března 2006, 20:24 Google+

Šampionát A1GP pokračuje o tomto víkendu předposledním podnikem, který hostí kalifornská Laguna Seca. Český tým bude opět reprezentovat Tomáš Enge.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Sutton Images

Sdílejte článek

Světový pohár motoristického sportu pokračuje nakonec tento víkend podle plánu, ačkoliv ještě o posledním víkendu prosákly informace, že silné deště narušily přípravu tratě natolik, že závod bude zrušen. Pořadatelé vyvinuli zvýšené úsilí a jezdce čeká závod na krásné a náročné trati, jejíž nejznámější zatáčkou je Vývrtka. Enge se vrací na své oblíbené místo, v Laguně Seca triumfoval hned při svém prvním startu v roce 2002, kdy společně s Peterem Koxem vyhrál s Ferrari 550 Maranello třídu GTS závodu American Le Mans Series. O rok později projeli rovněž cílem jako první, ale prasklý airbox znamenal později vyloučení ze závodu. Český tým chce pokračovat v bodovém zisku z Mexika, kde bodoval v obou závodech, momentálně je na 11. místě A1GP.

 Tomáš Enge: „Laguna Seca je nádherná trať a jedna z mých velice oblíbených, takže na tento víkend se hodně těším. Otazník je, co s tratí udělaly současné deště. Dvojnásobný bodový zisk z Mexika je před posledními dvěma závody dalším povzbuzením a věřím, že výsledkově to o tomto víkendu minimálně zopakujeme. Znalost tratě určitě není na škodu, zvláště když jde pro nováčky o poměrně náročný okruh.“

BPA sport marketing, a.s.
Foto: Sutton Motorsport Images

Vytisknout

Diskuze: Enge se těší na oblíbenou trať

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Servia, Oriol

Škatulata pokračují, Servia potvrzen u PKV

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud