Racing Engineering potvrdil Javiera Villu

ar1, 25. listopadu 2005, 07:39 Google+

Tým seriálu GP2 Series Racing Engineering potvrdil pro sezonu 2006 podpis smlouvy s 18ti letým španělským pilotem Javierem Villou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Villa, Javier

Villa, Javier | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Na tiskové konferenci ve španělském Oviedu představil závodní tým Racing Engineering jejich nového pilota pro sezonu 2006. Vybrali si zajímavý talent, teprve osmnáctiletého Javiera Villu. Mělo by jít o dvouletý projekt.

Villův vstup do šampionátu GP2 Series podpořila i vláda španělského distriktu Asturies, což bude podle nich jen přestupový krok do Formule 1. Ve Španělsku jsou nyní automobilové závody velmi v kurzu (díky titulu misra světa F1 Fernanda Alonsa), což potvrzuje i tato podpora místní vlády mladému jezdci.

Javier Villa před velkým množstvím novinářů prohlásil: "Opravdu jsem velmi rád, že mohu potvrdit můj vstup do šampionátu GP2 Series, i když je mi teprve 18 let. Cílem bude shromáždění znalostí a zkušeností nejen o automobilu, ale také o tratích, kde se bude jezdit. Budu závodit nejen proti jezdcům, kteří už seriál vyzkoušeli v první sezoně ale také proti těm, kteří závodili jinde. Takže se budu muset hodně učit, přesto si myslím, že jsem na tento krok připraven. Musím opravdu poděkovat týmu Racing Engineering za tuto příležitost. Také nesmím vynechat Repsol, Telefonicu, Mapfre a vládu Asturies, kteří mi také velmi pomohli v vzestupu mojí kariéry. Oceňuji jejich důveru a věřím, že potvrdím jejich správný výběr."

Foto: GP2 Series Media    

Vytisknout

Diskuze: Racing Engineering potvrdil Javiera Villu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bouchut/Fomenko/Vasilijev

Tři Pole position v řadě pro Bouchuta a DBR9

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud