Elektřinou poháněná Acura NSX se chystá na Pikes Peak

ar3, 21. června 2016, 18:26 Google+

Na světě neexistuje prestižnější závod do vrchu, než ten konaný na americké hoře Pikes Peak, tyčící se do výšky 4302 metrů. V současnosti se do tohoto extrémního závodu pouští i mnoho elektromobilů, včetně jednoho, o jehož existenci možná ani nevíte.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Acura NSX 4-Motor EV Concept

Acura NSX 4-Motor EV Concept | foto: Honda

Sdílejte článek

V loňském roce jsme vás informovali o tom, že nově představená Acura NSX se stane novým safety carem pro závod Pikes Peak Hill Climp.

V letošním roce budou mít diváci možnost opět na trati sledovat zmíněnou Acuru NSX. Na trati se totiž objeví opět dva tyto vozy ve své sériové podobě a jeden, v poněkud nezvyklé verzi -jako závodní speciál, poháněný čistě elektrickou energií!

O pohon vozu se stará čtveřice elektromotorů a součásti kompletně převzaté z Hondy CR-Z, která barvy Hondy na slavném závodě do vrchu hájila v kategorii elektromobilů v loňském roce.

Za volant se opět posadí Tetsuya Yamano, který v loni se zmíněným CR-Z ovládl kategorii elektromobilů s časem 10:23.829. Jestli se Acuře, potažmo Hondě povede ovládnout kategorii elektromobilů, se dozvíme již za pět dní.

Vytisknout

Diskuze: Elektřinou poháněná Acura NSX se chystá na Pikes Peak

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Esteban Ocon čekal lepší vstup do kariéry jezdce DTM

Šokovaný Ocon: DTM je daleko těžší než jsem čekal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud