TOP 5 nejlepších jezdců WEC 2016 - kategorie LMP2

iM1, 29. prosince 2016, 21:20 Google+

V prvním díle jsme se zaměřili na 5 nejlepších jezdců kategorie LMP1. V tomto pokračování si na mušku vezmeme kategorii pomalejších prototypů - LMP2 a pokusíme se znovu vybrat 5 nejlepších pilotů sezóny 2016. Samozřejmě připojíme i odůvodnění našeho výběru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prototypy kategorií P1 (vpředu Toyota TS050 Hybrid) a P2 (vzadu BR1-01) jsou si svým tvarem velmi podobné

Prototypy kategorií P1 (vpředu Toyota TS050 Hybrid) a P2 (vzadu BR1-01) jsou si svým tvarem velmi podobné | foto: SMP Racing

Sdílejte článek

5. Gustavo Menezes - Signatec Alpine #36

Hned v první své sezóně získal Gustavo Menezes korunu WEC v kategorii LMP2. To je samo o sobě pozoruhodný výkon, který je umocněný tím, že dosahoval rychlejších časů, než jeho zkušenější kolega Stephane Richelmi. Vítězství v Le Mans a 3 dalších závodech a téměř bezchybná sezóna zakončená korunou WEC 2016 vynesly tomuto 22 letému Američanovi místo v nováčkovském testu za volantem Porsche 919 Hybrid.

4. Pipo Derani - Extreme Speed Motorsports #31

Další nováček sezóny 2016 v našem výběru na sebe upozornil hned na začátku roku vítězstvím v závodech v Daytoně a v Sebringu, kde získal zlato hned na svůj první pokus, což se doposud nepodařilo žádnému jinému závodnímu jezdci. Derani se rychle prosadil i v posádce ESM #31, kde vyzrál ve velmi rychlého a spolehlivého pilota. Důkazem toho je zejména jeho výkon v posledním závodě sezóny v Bahrajnu, kdy se Pipo Derani dokázal před posledním stintem propracovat až na průběžné první místo, které však jeho spolujezdec Christopher Cumming neudržel a v cíli byl vůz ESM #31 odmávnut až na 4. pozici. Oprávněné místo dalšího nováčka sezóny 2016 v naší TOP 5 dokládá jeho účast v nováčkovském testu. Brazilec se v Bahrajnu pro změnu svezl v prototypu Toyota TS050 Hybrid.

3. Alex Brundle - G-Drive Racing #26

První polovinu sezóny 2016 strávil Alex Brundle v sérii ELMS a k týmu G-Drive se připojil až v Nürburgringu. Od té chvíle ale Brundle dokázal, že patří k těm nejlepším. Jeho výkony šly strmě nahoru, což dokazují pódiová umístění v posledních čtyřech závodech, přičemž v Japonsku, Číně a Bahrajnu to bylo pódium nejvyšší. Znalci tvrdí, že jezdecký styl Alexe Brundla je velmi podobný stylu jeho otce Martina, který má nejen s vytrvalostními závody bohaté zkušenosti. V případě rodiny Brundlů se potvrzuje staré přísloví, že jablko nepadá daleko od stromu.

2. René Rast - G-Drive Racing #26

Německý blesk znovu dokázal, že je jedním z nejrychlejších vytrvalostních jezdců současnosti. Jen špatná shoda okolností zapříčinila, že se René Rast nestal pro sezónu 2016 továrním jezdcem LMP1. Vždyť svými výkony v loňských závodech ve SPA-Francorchamps nebo Le Mans dokázal, že třída nejrychlejších prototypů není pro Rasta jen nesplnitelným cílem. 4 vyhrané kvalifikace a 4 pódiová umístění v sezóně 2016 dokládají, že tento 30 letý Němec patří k těm nejlepším okruhovým pilotům současnosti. Také proto si jej Audi vybralo do svého továrního týmu DTM pro sezónu 2017.

1. Nicolas Lappiere - Signatec Alpine #36

Výkony tohoto francouzského jezdce dokládají chybné rozhodnutí Toyoty, která si před sezónou 2015 nechala tohoto vytrvalostního specialistu utéci. Lapierrovo umění dokládají dvě vítězství v Le Mans (LMP2) nebo letošní koruna WEC. Instinkt zabijáka předvedl Lapierre i v letošní sezóně, kterou absolvoval v jednom voze se dvěma nováčky Stéphamen Richelmim a Gustavo Menezesem a přes tuto indispozici získal Nicolas Lapierre 4 vítězství  podložená dvěma vítěznými kvalifikacemi. Výkony tohoto vytrvalostního experta jistě brzy povedou k jeho angažmá zpátky v nejvyšší kategorii.

A jaký je váš názor na nejlepší pětici jezdců v kategorii LMP2? Napište v diskusi, které piloty pomalejších prototypů sezóny 2016 považujete za nejlepší vy.

Vytisknout

Diskuze: TOP 5 nejlepších jezdců WEC 2016 - kategorie LMP2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Společné foto jezdců WEC před prvním závodem sezóny 2016

TOP 5 nejlepších jezdců WEC 2016 - kategorie LMP1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud