Modřice3: Sirný překvapením úvodu sezony

Martin Hájek, 24. května 2006, 09:23 Google+

V Modřicích se odjel třetí závod ANN Cupu 2006, kde diváky a soupeře překvapil svou jízdou Aleš Sirný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Smrtník, Jozef

Smrtník, Jozef | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

V první jízdě se zdálo, že i tento trojrozjížďkový závod bude opět v harmonii již ostřílených jezdců Dana Šupy, Jozefa Smrtníka, Petra Zelinky a Karla Bařiny. Osttaně to bylo i pořadí v cíli, kde Aleš Sirný ještě dojel na páté pozici. Šestým byl Martin Kovalčík. Nejrychlejší kolo 29,592 a bod vybojoval Dan Šupa.

Na výsledek druhé rozjížďky by však asi bookmaker neuzavřel žádnou sázku, když se po urputných bojích v čele dlouho držel Aleš Sirný, jenž odstartoval z pole position. Nakonec však byl překonán Petrem Zelinkou, jehož motokára byla v této jízdě absolutně nejlépe připravená, nicméně druhá pozice v osmé jízdě šampionátu je skvělý posun vpřed. Startovnímu poli tak roste další dobrý jezdec. Třetí do cíle dorazil Jozef Smrtník a čtvrtý Dan Šupa. Bařina a Kovalčík uzavřeli výsledkovou listinu. Nejrychleji trať v modřiccíh tentokrát zvládl Petr Zelinka, jehož čas se zastavil na 29,594, což je o pouhou 0,001s pomalejší, než Šupův čas z první rozjížďky. Nasvědčuje to tomu, jak je startovní pole v posledních závodech vyrovnané. To také odpovídá bojům na tratích.

Zato třetí jízda byla labutí písní nováčka sezony Aleše Sirného. Sirný ze třetí pozice na startu dokázal překonat Karla Bařinu a Martina Kovalčíka a v čele si vybojoval náskok, který držel až do cíle závodu. Petr Zelinka se s motokárou č. 7 tlačil přes téměř celé startovní pole na přední pozice, na lepší, než druhou příčku jeho snaha však nestačila. I když v závěru závodu stahoval na Sirného náskok metr po metru, cíl celý boj vyřešil. Třetí do cíle dorazil Dan Šupa, pátou pozicí se také blýsknul Martin Kovalčík a kalich hořkosti si opět v Modřicích vypil Karel Bařina, kterému zatím letošní sezona nesedla. Jozef Smrtník doplatil na technickou poruchu a skončil své zápolení v boxech.

Závodu nechyběly ani strkance, smyky a tuhé boje kolo na kolo. To ale k závodům patří a ANN Cup stále více dokazuje, jak odhodlaní někteří jezdci jsou... 

Nyní čeká jezdce malý oddechový čas, protože další závod se uskuteční až kolem 19. června 2006.

Foto: AUTO NEWS NETWORK 

Vytisknout

Diskuze: Modřice3: Sirný překvapením úvodu sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Race Alliance jen s jedním vozem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud