Ford v Číně také v neděli k nezastavení

iM2, 4. září 2011, 20:20 Google+

ORDOS, ZÁVOD; Tým Marc VDS Racing si zajistil v čínském Ordosu své první vítězství ve MS GT1. Z vítězství se raduje dvojice Maxime Martin a Frederic Makowiecki.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Leinders/Martin

Leinders/Martin | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Včerejší vítězství Makowieckiho a Martina bylo jejich třetím vítězstvím v kvalifikačním závodu v sezoně. Nicméně až do dneška se jim zatím nepodařilo získat vítězství i v hlavním závodu. Před duo na Fordu se dostal některý ze soupeřů pouze během zastávek v boxech. Martin se hned po startu vzdálil od Westbrooka na Nissanu. To se mu povedlo i po safety caru, který musel vyjet po nehodě Nickyho Catsburga.

Tým JMR se rozhodl na trati zůstat o jedno kolo déle než dvojice týmu Marc VDS. Nicméně Westbrook byl při zajíždění do boxů zdržen Christopherem Nygaardem s Fordem týmu Belgian Ford. Jezdec jel velmi pomalu po kolizi ve středu pole.

Dumbreck i přesto po zastávce vyjel těsně za Makowieckim, jehož jediným úkolem bylo udržet se na čele i během druhého stintu, který obsahoval další výjezd safety caru. Ten vyjel z důvodu poškozeného obrubníku. Ford si tak připsal první vítězství v jednom z hlavních závodů od loňského brněnského vítězství Matechu.

Na třetím a čtvrtém místě se umístily dva Aston Martiny týmu Hexis. Aston Martiny dojely před Darrenem Turnerem a Stefanem Mückem na Aston Martinu týmu Young Driver a Nickym Pastorellim a Dominikem Schwagerem na Lamborghini týmu All-Inkl.

Smůlu měl Jamie Campbell-Walter na Nissanu týmu Sumo Power, když z počátku jel na třetím místě, pokažená zastávka však srazila jeho parťáka, Davida Brabhama, na sedmé místo.

Průběžně vedoucí posádka šampionátu, Lucas Luhr a Michael Krumm, měla také problémy při zastávce v boxech, tento týden již podruhé. Luhr přitom startoval ze třináctého místa na roštu a před zastávkou byl už na osmém místě. Nicméně nepovedená zastávka znamenala, že Krumm dojel jen devátý.

Výsledky závodu naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Ford v Číně také v neděli k nezastavení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Leinders/Martin

Ordos: V kvalifikačním závodu dominuje Ford

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud