Piloti a jejich luxusní obytné vozy

iM2, 12. prosince 2013, 16:54 Google+

V uplynulé sezoně dávali Timo Glock, Andy Priaulx a Martin Tomczyk přednost svým vlastním motorhomům přímo na okruzích než hotelovým pokojům.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Aby mohli během závodních víkendu být svým autům a týmům co nejblíže, tak někteří piloti kempují přímo na okruhu. Hotelové pokoje tak mění za obytné vozy, se kterými cestují z jednoho okruhu na druhý. To během uplynulé sezony platilo také pro Tima Glocka, Andyho Priaulxe a Martina Tomczyka. Určitě ale tito tři jezdci na okruzích nepřebývali v nějakých polních podmínkách.

"Mám můj osobní pokoj pro odpočinek. Cítím se jako doma a můžu také čas na trati efektivněji plánovat," říká Martin Tomczyk, který vlastní moderní obytný vůz. "Když mám čas, tak se mohu umýt a převléci se, večer se v rámci uvolnění můžu chvíli dívat na televizi a mezi meetingy nebo před závodem můžu být chvíli v klidu. Vzhledem k tomu, že jsme minulý rok strávil více než jeho povovinu mimo domov, tak je pro mě můj motorhome druhým domovem."

Aby se mohli piloti na sport plně koncentrovat, tak potřebují v těch málo chvílích volna, co během víkendu mají, také určitý komfort. Tomczyk si především pochvaluje výsuvnou kabinu, vyhřívání podlahy a plné zvukové odhlučení jeho karavanu.

Timo Glock
k tomuto tématu říká: "Svůj motorhome na závodních víkendech používám tak rád především proto, že je až hrozivě tichý a mohu tak pořádně spát." To Andy Priaulx vidí věci především pragmaticky: "Je skvělé ráno se probouzet na trati, být přímo v mé kanceláři a mít svoji vlastní sprchu." Obytný vůz Andyho v roce 2012 při cestách na jednotlivé závody DTM najel 22 500 km. "K tomu jsou ale tyto vozy určeny," shrnuje Martin Tomczyk.

Pro trojnásobného mistra světa cestovních vozů (WTCC), Andyho Priaulxe, má jeho motorhome, který má už od zisku evropského titulu v roce 2004, další významnou přednost: "Slavil jsem v něm po několika úspěšných závodech také nějaké dobré party."
Vytisknout

Diskuze: Piloti a jejich luxusní obytné vozy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Priaulx, Andy

BMW mění pro rok 2014 dva jezdce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud