Ordos: V kvalifikačním závodu dominuje Ford

iM2, 4. září 2011, 00:07 Google+

ORDOS - KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Ford týmu Marc VDS Racing pilotovaný posádkou Maxime Martin a Frederic Makowiecki vyhrál kvalifikační závod v Číně. Pro tuto posádku to bylo již třetí kvalifikační vítězství v letošní sezoně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Leinders/Martin

Leinders/Martin | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Dvojice na voze Ford vedla závod od jeho začátku až do konce. První byl ve voze Makowiecki, který svůj stint dokončil s pohodlným náskokem před Nissanem GT-R týmu JRM s Peterem Dumbreckem za volantem. Kolega Dumbrecka, Richard Westbrook, sice z náskoku vedoucího vozu s Martinem za volantem část ukrojil, ale na souboj o vítězství to nestačilo.

Jamie Campbell-Walter a David Brabham dokázali svůj Nissan GT-R týmu Sumo Power dostat z pátého místa na startu až na třetí v cíli. Dlouho to vypadalo, že druhý vůz týmu Sumo Power posádky Nicky Catsburg a Enrique Bernoldi získá čtvrté místo, jenže těsně před koncem na Catsburga zaútočil Stef Dusseldorp na voze Aston Martin týmu Hexis a 4. příčku získal.

Posádka Stef Dusseldorp a Clivio Piccione soupeře předjela až v předposledním kole. Ze třetího místa do závodu startovalo Lamborghini týmu All-Inkl. Marc Basseng ale ztratil během svého stintu sedm pozic a jeho kolega, Markus Winkelhock, se poté dostával zpět na čelní příčky. V závěru závodu měl co dělat, aby udržel druhé Lamborghini týmu All-Inkl a dva Aston Martiny (jeden týmu Young Driver a druhý Hexisu) za sebou.

Pořád ale ještě duo Basseng/Winkelhock dopadlo lépe než jejich konkurenti v boji o titul Lucas Luhr a Michael Krumm. Jejich Nissan GT-R týmu JRM totiž ztratil hodně času v boxech a závod dokončil až na 12. místě.  

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Ordos: V kvalifikačním závodu dominuje Ford

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

Brands Hatch: Rockenfeller slaví první místo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud