FIA GT míří k fantastickému vrcholu v Zolderu

iM2, 21. října 2009, 22:02 Google+

Změna barvy listů na stromech, klesající teploty, to vše je neklamné znamení toho, že přichází podzim (u nás snad už i zima). To znamená jediné: Letošní sezona se chylí ke konci. Přestože je teplota nízká, víkend na Zolderu může být pořádně horky!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

FIA GT Championship, FIA GT3 European Championship, Belgian GT Championship MVD a BTCS, tyto všechny série čeká letošní finále na známe belgické trati. Tituly se budou rozdávat ve všech kategoriích. Bude to tak velmi vzrušující víkend na 4 km dlouhé trati.


Už tradičně rychlé vozy Vitaphonu si to rozdají s...

Pro FIA GT nebude Zolder “jen“ koncem sezony, ale také koncem jednoho období. Po 13 sezonách, 131 závodech, se vše změní a v roce 2010 se můžeme těšit na velkou metamorfózu. Vznikne FIA GT1 World Championship a FIA GT2 European Championship. Před touto změnou je však před námi ještě závěrečný závod!


... s neméně rychlou Corvette

V kategorii GT1 se během roku odehrávala bitva mezi vozy Maserati MC 12 týmu Vitaphone a několika Corvette Z06. Můžeme se tak těšit na souboj mezi úřadujícími šampióny Andreou Bertolinim a Michaelem Bartelsem na Maserati MC 12 týmu Vitaphone se startovním číslem 1 a posádky týmu Pekaracing s vozem Corvette Z06 se startovním číslem 4, Anthony Kumpen a Mike Hezemans. Obě posádky dělí pouhé čtyři body, a tak zde nebude místo pro žádné chyby.


V GT2 se proti sobě už tradičně postaví AF Corse s Ferrari 430...

I v kategorii GT2 jsme mohli během roku sledovat velmi těsný duel, zvláště pak mezi posádkou týmu AF Corse s Ferrari 430, Toni Vilanderem a Gianmariou Brunim, a jejich rivaly s Prorsche týmu Prospeed, Emmanuelem Collardem a Richardem Westbrookem. Oba vozy týmu AF Corse a Porsche Prospeedu vyhrály shodně 3 závody a všechny tři vozy povezou na Zolderu maximální 100kilové závaží. Pro Prospeed je tento závod domácím, nedávno zde vyhrál 24 hodinovku. Toni Vilander, šampión GT2 za poslední dva roky, zase vyhrát tento závod v letech 2007 a 2008. Máme se na co těšit!


... a Porsche Prospeedu.
Vytisknout

Diskuze: FIA GT míří k fantastickému vrcholu v Zolderu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Zamíří Team Lotus i do IndyCar?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud