Třetí den v úřadu

iM3, 3. března 2010, 17:10 Google+

Randy Bernard v pondělí 1. 3. 2010 usedl do křesla výkonného ředitele IRL. Na bývalého CEO Professional Bull Riders, jenž dokázal pozvednout jízdu na býcích na oblíbený sport, je vzhlíženo s nadějí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bernard, Randy

Bernard, Randy | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Ačkoliv Bernard nikdy neviděl jediný závod série IndyCar, jako manažer má nesporné kvality. Už to, že se chytil kormidla proděravěné kocábky jménem IRL, svědčí o jeho motivaci dostat další sport mezi širokou veřejnost.

OTÁZKA: Od chvíle, kdy jste byl v lednu představen jako výkonný ředitel IRL, jste mluvil s hodně lidmi zapojených do série (šéfové stáji, jezdci, ředitelé tratí, sponzoři). Co jste si z rozhovorů vzal?
RANDY BERNARD: Když jsem zvažoval příchod do IRL, první z věcí, kterou jsem chtěl udělat, bylo zjistit míru vášně do série, cítil jsem, že bych zde mohl něco změnit. Každý koho jsem potkal, od zaměstnanců, management, šéfů, jezdců, z každého jsem cítil neuvěřitelnou vášeň. Chtějí, aby tento sport rostl. Když vezmete silnou pracovní morálku, vášeň a soustředění, je jasné, že tento sport bude růst. Má obrovskou tradici.

O: Za méně než dva týdny odstartuje sezóna. Jak se těšíte, až poprvé v životě uvidíte závody a rovnou v ulicích města Sao Paulo?
RB: S Professional Bull Riders jsme v Brazílii uspořádali asi 100 podniků, takže v zemi mám hodně kontaktů, obzvláště ve státě Sao Paulo. Na svůj první závod se těším.

O: V poslední době uzavřelo IRL několik sponzorských smluv, zejména s hlavním sponzorem IZOD, další mají být oznámeny. Jakou vidíte sílu IRL?
RB: Myslím, že máme ještě hodně před sebou. Důležitou věcí je sponzorství, ale ne takové, že dostanete peníze, ale mediální podpora, kterou vám mohou nabídnout. Musíme dostat tváře jezdců ven, aby se stali mainstreamem Ameriky jako tomu kdysi bylo. Ne že by nyní nebyli, ale každý se mnou bude souhlasit, když řeknu, že tu máme obrovský prostor růstu. Je to jedna z mých priorit, změnit tuto oblast. Mám plán, jenž bych měl začít realizovat tento týden.

O: Vytvořil jste si při vašich hovorech nějaký seznam bodů, o kterých jste chtěl diskutovat (nové monoposty, motor)?

RB: Probírali jsme šest bodů, které jsou podle mě velmi důležité. Teď budeme vymýšlet plán jako tým. Přišel jsem s několika nápady, sice to nejsou zaručené úspěchy, ale musíme chytit sílu tohoto sportu a řídit ho správným směrem.
Vytisknout

Diskuze: Třetí den v úřadu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bell, Townsend

Aktivní a zdravý život na Indianapolis 500

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud