Lamborghini slaví vítězný double

iM2, 11. dubna 2011, 02:13 Google+

ZOLDER, ZÁVOD; Jezdci týmu All-Inkl Lamborghini, Marc Basseng a Markus Winkelhock, dokázali po sobotním kvalifikačním závodě vyhrát i nedělní hlavní závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Basseng/Jäger

Basseng/Jäger | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Dá se říci, že Lamborghini Murcielago R-SV se startovním číslem 38 závodu doslova dominovalo od startu až do cíle. Náskok vítězné posádky před nejbližšími pronásledovateli činil 9 vteřin. Bassengovi se podařilo v první zatáčce uhájit první pozici, na kterou útočila Corvette, a i díky rychlé zastávce v boxech se Winlelhock i ve druhém stintu vyhříval na čele.

Druhou příčku obsadil Aston Martin týmu Hexis, který je na letošní sezonu očividně velmi dobře připravený. Tentokrát na stupních vítězů stříkali šampaňským Christian Hohenadel a Andrea Piccini. Francouzský tým Hexis se opět (stejně jako v Abu Dhabi) prezentoval extrémně rychlými zastávkami v boxech. Jejich Aston Martin se dokonce dokázal ve druhém stintu v jeden okamžit dostat až na 1,1s za vedoucí Lamborghini, ale na atak nedošlo.

Třetí příčku obsadili k velké české radosti jezdci týmu Young Driver AMR Aston Martin, Alex Muller a Tomáš Enge. Muller zpočátku jezdil na pozici číslo 4, ale Engemu se v kole, ve kterém z boxu vyjela Corvetta nasazovaná týmem Selleslagh jedoucí za Team China, podařilo dostat se před americký speciál. Chevrolet pilotovaný Nicky Catsburgem a Mikem Hezemansem dojela pátá, když ji na cílové rovince posledního kola předjel Peter Kox v Lamborghini. Odstup červené Corvette od čtvrtého Lamborghini týmu Swiss Rancing byl na cílové čáře pouhých 0,02s!

Pro Nissan to nebyl povedený závod, když šance týmu Sumo Power pohasly ještě před první zatáčkou. Těsně po startu závodu kolidovala Corvette týmu DKR, kterou pilotoval Michael Rossi, s Ricardem Zontou na Nissanu. Ten se dostal do smyku a z dráhy srazil svého týmového kolegu.

Výsledky závodu naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Lamborghini slaví vítězný double

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pastorelli/Schwager

All-Inkl Lamborghini vyhrává Zolderu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud