All-Inkl Lamborghini vyhrává Zolderu

iM2, 9. dubna 2011, 20:06 Google+

ZOLDER, KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; V kvalifikačním závodu si připsala vítězství dvojice Winkelhock/Basseng z týmu All-Inkl Lamborghini. Je to první vítězství týmu v závodu MS GT1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pastorelli/Schwager

Pastorelli/Schwager | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Z vítězství v kvalifikačním závodu v Zolderu se může radovat dvojice Markus Winkelhock a Marc Basseng týmu All-Inkl na voze Lamborghini Murcielago R-SV. Posádka startovala až jako dvanáctá na startu. Jejich týmoví kolegové se kvalifikovali na prvním místě. Nicméně Winkelhock vytěžil z incidentu v první zatáčce, ve které jeho týmový kolega, Nicky Pastorelli, kolidoval se Stefane Mückem na Aston Martinu týmu Young Driver.

Winkelhock se po této nehodě posunul na třetí místo, když ve vedení byla Corvette týmu Selleslagh Team China. Tu pilotoval Nicky Catsburg, druhý jezdil Frederic Makowiecki ve Fordu GT40 týmu Marc VDS. Čtvrtý jezdil náš Tomáš Enge. Takovéto pořadí vydrželo až do doby těsně před prvními zastávkami v boxech, kdy Makowiecki předjel po krásném několik kol trvajícím souboji Catsburga, ten ihned poté zajel do boxů.

Během zastávky se za volant Lamborghini posadil Marc Basserng. I po zastávkách byli třetí, když v boxech nabral ztrátu Ford týmu Marc VDS. Do vedení se však po výborně zvládnutých zastávkách (stejně jako v Abú Dhabí) dosal Aston Martin týmu Hexis pilotovaný Christianem Hohenadelem. Mike Hezemans v Corvette týmu Selleslagh Team China jel druhý poté, co ho Hohenadel v jeho prvním kole po pit stopu předjel.

Aston Martinu na první pozici však ke konci začaly odcházet gumy, dotáhla se na něj Corvette pilotovaná Hezemansem. Ten stříbrno-černý Aston však nepředjel, a tak byl předjet Basserngem na Lambu. Do cíle zbývaly čtyři kola, když Lamborghini německého týmu zaútočilo v poslední zatáčce okruhu na Aston Martin týmu Hexis. Vozy vzájemně kolidovaly, což odneslo pravé zadní zavěšení Astonu, který musel odstoupit.

Nás může těšit, že třetí dojeli Tomáš Enge a Alex Muller. Méně než desetinu sekundy za nimi dojelo Lamborghini týmu Swiss Racing pilotované Peterem Koxem a Karlem Wendlingerem. Ford dvojice Maxime Martin a Frederic Makowiecki dojel pátý.

Výsledky kvalifikačního závodu naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: All-Inkl Lamborghini vyhrává Zolderu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Coulthard - Schumacher, R.

Schumacher a Coulthard zůstávájí u Mercedesu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud