Zamíří Team Lotus i do IndyCar?

iM3, 21. října 2009, 18:22 Google+

Stáj Lotus, ačkoliv nemá naprosto nic společného s původním legendárním týmem Colina Chapmana, vstoupí v příští sezóně do formule 1. Tím však malajské konsorcium, vlastnící název Team Lotus, nekončí a nechává si zpracovávat studii o možnosti vstupu do závodů GT, Le Mans a IndyCar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Výkonný ředitel nově vzniklého týmu F1 Dany Bahar už dávno předtím potvrdil návrat jména Lotus do formule 1. Bývalý zaměstnanec stájí Ferrari a Red Bull navíc před časem dodal, že „zkoumáme možnost vstupu do IndyCar, GT, Le Mans a dalších šampionátů světa, abychom sdíleli technologie“.

Bahar chce vstupem do motorsportu podpořit prodej sportovních vozů Lotus a technologie získané v závodech převést do běžného silničního provozu.

„Věřím, že motorsport je perfektní platformou pro demonstraci našich schopností. Závody jsou součástí našeho dědictví,“ pokračoval Bahar.

Shrnuto a podtrženo, Lotus se vrátí do formule 1, ale ostatní šampionáty si budou muset počkat. Zkoumat možnosti vstupu v překladu znamená „dlouhodobě analyzovat“.
Vytisknout

Diskuze: Zamíří Team Lotus i do IndyCar?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

Audi může přepsat historii DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud