Vrátí ztracený syn Di Resta Mercedesu titul?

iM2, 21. dubna 2014, 20:04 Google+

Navrátilec do DTM, Paul di Resta, chce značku Mercedes vrátit na vítěznou cestu. Skot doufá, že mu jeho zkušeností pomohou prosadit se okamžitě v "novém" DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Paul di Resta DTM opustil na konci sezony 2010 jako držitel titulu. Teď je zpět a opět s Mercedesem. Poslední tři roky jezdil ve Formuli 1. V té sice získával body, ale na podium se nikdy nepostavil. Bez zajímavosti také není skutečnost, že od jeho odchodu se Mercedesu nepovedlo vyhrát titul v DTM. Dva týdny před svým návratem věří, že bude schopný brzy opět bojovat na čele DTM.

Paule, jak se cítíte před Vaším návratem do DTM?
Paul di Resta: Jsem dost rozrušený. Mám za sebou tři dobré roky ve Formuli 1, které jsem si užil. I v tomto čase jsem byl ale stále člen rodiny Mercedes. Teď už se opět hodně těším na závody DTM. Chceme opět konečně vyhrát šampionát, naposledy se nám to povedlo v roce 2010. Každý se na tuto výzvu těší.


Paul v zimě při prvním testu pro něj nového C-Klasse Coupé AMG DTM

Chybělo Vám DTM v předchozích letech?
PdR: Myslím, že hlavně pro fanoušky je DTM skvělá série. Dostanou se jezdcům a celé akci blíž než je tomu například v F1. Jsou její součástí. Vracím se do kruhů, které z minulosti moc dobře znám. Je důležité, že tým ví, čeho jsem schopný, a já vím, čeho jsou oni schopní. Až doposud to byla úspěšná spolupráce a teď jsem hrdý být opět členem DTM.

Co soudíte o novinkách, které se v DTM od roku 2010 udály?
PdR: DTM se dále rozvíjelo. Od mého posledního závodu v Šanghaji 2010 se toho hodně změnilo - jsou nová pravidla, nová auta a třetí výrobce. Něco se ale nezměnilo: Můj velký hlad po vítězství a touha bojovat o titul. Je mi ale jasné, že to nebude lehké. Moji konkurenti již mají dva roky zkušeností s novou generací aut. Cílem ale pro mě je být hned od startu sezony schopný bojovat o vítězství.

V F1 jezdil Paul s vozy týmu Force India, kterému dodává motory Mercedes
Vytisknout

Diskuze: Vrátí ztracený syn Di Resta Mercedesu titul?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Glock, Timo

Schneider: Glock má na to být mistrem DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud