Statistika nuda je…

iM2, 19. října 2007, 00:35 Google+

Verše známé písničky dodávají, že ale poskytuje cenné údaje a vskutku tomu tak je. Alespoň v letošním ročníku DTM. Víte, že vůbec nejrychlejší byla letos jedna ze dvou žen startovního pole? Víte jak málo kol odjel na čele závodů aktuální šampion Ekström?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

… Vítězný Jamie Green ustanovil nový traťový rekord závodu, když zajel čas 1:34.413 na okruhu dlouhém 4,574 kilometru. Předchozí rekord měl hodnotu 1:34.726 a ustanovil ho Greenův kolega Spengler v roce 2006.

… Tom Kristensen v sobotní kvalifikaci časem 1:32.862 zajel nejrychlejší kolo víkendu.

… Jenom šampión Mattias Ekström a druhý v pořadí Spengler bodovali v osmi z deseti závodů sezony.

… Bruno Spengler bodoval v osmi po sobě jdoucích závodech. To se kromě něho nepovedlo nikomu.

… Šampión Mattias Ekström stál sedmkrát na podiu. Přitom se mu podařilo pouze jednou zvítězit. Stalo se tak hned v úvodním závodě sezony na Hockenheimu. Jednou obsadil druhé místo (Mugello) a pětkrát byl třetí (Brands Hatch, Norisring, Zandvoort, Nürburgring, Hockenheim).

… Daniel la Rosa před první zastávkou absolvoval nejdelší stint závodu, který trval 23 kol (105,202 kilometrů). Podobně dlouho na jedné sadě pneumatik vydržel i Bruno Spengler, ten ovšem mezi první a druhou zastávkou.

… V sezoně 2007 získalo 17 jezdců body. V loňské sezoně se to povedlo 16 jezdcům.

… DTM šampión Mattias Ekström vedl v sezoně pouze osm kol (36,592 kilometrů). Před devátým závodem nebyl Jamie Green skoro ve vedení, po posledních dvou závodech to je už 29 kol (132,646 km).

… Jamie Green, Mika Häkkinen a Martin Tomczyk vyhráli dva závody. Jednou vyhrál Mattias Ekström, Gary Paffett, Bernd Schneider a Bruno Spengler.

… Mattias Ekström nevyhrál od prvního závodu sezony ani jednou, přesto se stal šampiónem. V roce 2005 vyhrál Gary Paffett šest z devíti závodů! Loni kraloval Bernd Schneider s pěti vítězstvími.

… Susie Stoddart dosáhla v druhém pátečním testu nejvyšší rychlosti letos vůbec - 264 km/h! Za ní byli hned čtyři jezdci s aktuální specifikací Mercedesu C-Klasse Bernd Schneider, Mika Häkkinen, Bruno Spengler a Jamie Green, kteří v dalších trénincích nebo závodě jeli jen o jeden kilometr za hodinu pomaleji.

Vytisknout

Diskuze: Statistika nuda je…

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Bourdais môže rozhodnúť už v nedeľu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud