Di Resta míří zpět do F1 jako rezervní pilot Williamsu

iM2, 13. března 2016, 17:07 Google+

Skotský pilot, Paul di Resta, by se měl pro letošní sezonu dle britské BBC vrátit do Formule 1 na pozici rezervního jezdce Williamsu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paul di Resta zde na fotce s Robertem Wickensem

Paul di Resta zde na fotce s Robertem Wickensem | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Di Resta, který hájil barvy týmu Force India mezi lety 2011 až 2013, by se měl účastnit většiny závodů v roli náhradníka za Valtteri Bottas anebo Felipeho Massu v případě potřeby. Avšak 29 letý jezdec bude i v následující sezoně pokračovat v barvách Mercedesu v DTM. Williams toto spojení zatím oficiálně nepotvrdil, ale potvrzení bychom se měli dočkat v následujících dnech. 

Tento návrat Paula di Resty do F1 je poměrně překvapující, když se obecně mělo za to, že kariéra Skota ve Formuli 1 je po jeho odchodu z Force Indie před sezonou 2014 u konce. Navíc k jeho jmenování do role náhradního pilota dochází dost těsně před začátkem sezony. V případě toho, že by jeden ze stabilních pilotů Williamsu nemohl, tak by se di Resta ještě mohl v nějakém závodu F1 objevit.

Připomeňme, že Williams vloni začal sezonu bez rezervního pilota a následně jmenoval někdejšího týmového kolegu Paula di Resty, Andriana Sutila poté, co Valtteri Bottas nemohl v GP Austrálie startovat po problémech se zády. Ve hře tehdy bylo, že by Sutil nahradil Bottase v Malajsii, nakonec se ale Fin dokázal vyzdravit. 

img-responsive

Di Restu čekají kromě víkendů DTM také závody F1 | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

U Williamsu figuruje v roli vývojového pilota také 22 letý britský jezdec GP2, Alex Lynn. V roli vývojového pilota u britského týmu je však také 17 letý Kanaďan, Lance Stroll. Jen dodejme, že Williamsu dodává motory Mercedes, který Paula v DTM zaměstnává.

Vytisknout

Diskuze: Di Resta míří zpět do F1 jako rezervní pilot Williamsu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Aktuálně už Kevin Magnussen testuje s týmem Renault v Barceloně

Letos jsme v DTM málem viděli Kevina Magnussena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud