Šampionát se znovu rozjíždí

Daniel Šupa, 25. června 2004, 14:14 Google+

Týmy ALMS se připravují po úvodním závodě v Sebringu k startu v Mid-Ohio již o tomto víkendu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lehto, JJ

Lehto, JJ | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

V loňském roce se zde závod neuskutečnil a po letech 2001 a 2002 se pojede v rámci seriálu ALMS na tomto okruhu potřetí.

Vítězné týmy celkového pořadí slavných vytrvalostních závodů na 12 hodin v Sebringu a na 24 hodin v Le Mans startovat tento víkend nebudou, na stupně vítězů tedy vystoupí nové tváře.

Favoritem je bezesporu tým ADT Champion s vozem Audi R8 a posádkou Lehto/Werner, kteří v loňské sezoně triumfovali v Atlantě, Road America, Miami a Petit Le Mans.

„Jezdil jsem zde seriál CART s velmi silným vozem a Audi je srovnatelné, takže nemám žádné obavy,“ věří si do závodu expilot F1 Lehto.

Hlavním konkurentem v boji o vítězství by měly být Loly stáje Dyson Racing s dvojicemi Weaver/Leitzinger a Wallace/Dyson. Loly v kvalifikaci pro Sebring Audi R8 konkurovaly, ale v závodě již krok držet nestačily.

„Výsledky našich testů jsou povzbudivé, oba vozy jsou pod kvalifikačním časem Audi z roku 2002. Nyní bylo chladnější počasí, takže by to mohlo být ještě lepší,“ říká šéf stáje Rob Dyson.

Ve třídě GTS bude debutoval Lamborghini Murcielago stáje Krohn-Barbour Racing s Brabhamem a Koxem za volantem. „S továrním Corvette Racing se nemůžeme měřit co do finančních ani materiálových zdrojů, ale dali jsme v naší stáji dohromady maximum nadšení a zkušeností. Máme nejlepší piloty a vůz s obrovským potenciálem,“ slibuje Dick Barbour.

Corvetty získaly v Le Mans ve své třídě double a jsou hlavními favority i v Mid-Ohio.

Dalším debutem je nasazení Panoz Esperante třídy GT o kterém jsme vás již informovali v předcházející zprávě.


Foto: Audi Sport Press

Vytisknout

Diskuze: Šampionát se znovu rozjíždí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fässler, Marcel

Norisring je něco výjimečného

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud