Schneider: Glock má na to být mistrem DTM

iM2, 20. dubna 2014, 22:07 Google+

Rekordní šampion DTM, Bernd Schneider, má velké mínění o Timu Glockovi. Podle něj sehraje jeho krajan letos při boji o titul v DTM významnou roli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Glock, Timo

Glock, Timo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Timo Glock korunoval svoji úvodní sezonu v DTM vítězstvím v závěrečném závodu na Hockenheimringu. A už při druhé sezoně v DTM patří mezi uchazeče o titul, alespoň si to myslí Bernd Schneider, rekordní mistr DTM. V rozhovoru pro 'Speedweek' prohlásil: "Myslím, že na to [boj o titul] má." Reakce Glocka na sebe nenechala dlouho čekat: "Lichotí mi, když někdo jako Bernd Schneider něco takového o mně řekne."

"V mých očích je Bernd Michaelem Schumacherem v cestovních vozech. Slyšet taková slova je tedy hezké. Doufám, že se naplní. Je to ohromná pochvala, která na mě okamžitě vytváří tlak," pokračuje Timo. Na tlak je ale zvyklý, zvlášť když jsou bývalí jezdci F1 v DTM pod drobnohledem (více o kritice bývalých jezdců F1 jsme psali v tomto článku).

Jezdec BMW to zažíval již během prvního roku: "Od nás, bývalých jezdců F1, se toho vždy hodně očekává. Ale v DTM jsou tři, čtyři desetiny rozdíl deseti míst. Kdo je v DTM pátý, tak je šéf. Uděláte chybu a ztratite desetinu, OK, ale spadnete na 15. místo a hned se začne říkat: 'Ten už na to nemá'. Všichni potřebují čas."


Mistr DTM - Bernd Schneider

Ovšem talent a zabydlení se v DTM jsou jen jedna strana mince potřebná k úspěchu, to zdůrazňuje Schneider: "V DTM má na titul ale více než jenom jeden jezdec. Musí jednoduše vše vyjít. Když u Tima vše bude vycházet, proč by se nemohl stát mistrem? Byl bych moc rád, kdyby bojoval o titul, protože člověka jako je on DTM potřebuje."
Vytisknout

Diskuze: Schneider: Glock má na to být mistrem DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wickens, Robert

Hockenheim: Dnes nejrychlejší Wickens

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud