Di Resta odchází z DTM, bude jezdit v F1

iM2, 27. ledna 2011, 21:48 Google+

Indická stáj Formule 1 včera odpoledne na tiskové konferenci v Glasgowě oznámila, kdo za ní bude v letošní sezóně závodit: po boku Adriana Sutila budeme vídávat Paula di Restu, který nahrazuje Vitantonia Liuzziho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Za Di Restu, který vloni plnil úlohu rezervního pilota, se o lepší post u svého odběratele motorů - Force Indie - již delší dobu přimlouval Mercedes. Za tento německý tým mladý Skot nastupoval v minulé sezóně v šampionátu DTM, kde nasbíral nejvíce bodů ze všech a oslavil mistrovský titul.

Force India byla s výkony, které Di Resta podával během pátečních tréninků, navíc také  spokojena. Na inženýry zapůsobil úrovní své zpětné vazby týkající se technika a také svou odhodlaností.

Di Resta se tak po Lewisovi Hamiltonovi a Jensonovi Buttonovi stává třetím britským pilotem letošního ročníku F1. Pozici rezervního pilota u indického týmu bude plnit Nico Hülkenberg, kterého po velmi dobré nováčkovské sezóně u Williamsu pro změnu nahradil "bohatší" Pastor Maldonado.


Paul na testech v Abú Zabí

Šťastný Di Resta k odhalení týmem velmi špatně střeženého tajemství uvádí: "Jsem z toho velmi vzrušený, je skvělé oznámit tuto novinku v Glasgow. Loni jsem se zde stal třetím pilotem, následovaly dobré věci, takže doufám, že jich bude následovat ještě více.

Nestanovil jsem si pro letošní rok žádné cíle, chci si to užít, Force India však má plány a ambice. Myslím, že Silverstone by mohl být zlatým hřebem tohoto ročníku. Od rodiny jsem ještě žádné rady nedostal, ale jsem si jistý, že mi je nabídnou!"

(Petr Hlawiczka, f1news.cz)
Vytisknout

Diskuze: Di Resta odchází z DTM, bude jezdit v F1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Tomáš Enge zůstává v týmu Young Driver AMR

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud